Categories: Sport

Gimnasta Larisa Iordache, desemnată sportiva anului 2020 în România

Gimnasta Larisa Iordache (foto), care a cucerit în luna decembrie două medalii de aur şi două de argint la Campionatele Euro­pene de gimnastică de la Mersin (Turcia), a fost desemnată de către Asociaţia Presei Sportive din România , sportivul anului 2020,în clasament întocmit de APSR.
Menţionăm că la Mercin Larisa Iordache a cucerit titlurile de campioană europeană la bârnă şi sol şi a devenit vicecampioană europeană la sărituri şi cu echipa Ro­mâniei.
Liderul echipei de senioare a României, Larisa Iordache a fost urmată în clasa­mentul celor mai buni sportivi români de Simona Halep şi de luptătorul Alin Alexuc-Ciurariu. Simona Halep, a doua jucătoare a lumii, a câştigat în 2020 turneele de la Dubai, Praga şi Roma, iar Alin Alexuc a cucerit titlul de campion european la greco-romane, categoria 130 kg.
În clasamentul Top 10 pentru anul 2020, au mai intrat, în ordine, echipajul feminin de dublu vâsle canotaj, alcătuit din Simona Radiş-Ancuţa Bodnar, apoi Laura Ilie (tir), echipajul feminin de 8+1 (canotaj), echi­pajul masculin de dublu rame (canotaj)-Ci­prian Tudosă şi Marius Cosmiuc, echipajul fe­minin de dublu rame (canotaj)-Adriana Ailin­căi-Iuliana Buhuş, paraciclistul Eduard Carol Novak şi scrimera Ana-Maria Po­pescu.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Felicitare Paste

24 de minute ago

Felicitare Paste

24 de minute ago

Felicitare Paste

24 de minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

28 de minute ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

30 de minute ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

30 de minute ago