Gică Barbu, prezentat oficial la CNS Cetate Deva

Oficializarea numirii noului antrenor al echipei de fotbal CNS Cetate Deva a fost făcută vineri, când Gică Barbu (medalion) a fost prezentat într-o conferinţă de presă. Tehnicianul de 49 de ani e la a doua aventură în municipiul reşedinţă de judeţ, după ce între 2006 şi 2010 a condus-o pe Mureşul Deva.

Specialist în promovări
Recomandat de experienţa şi rezultatele din cariera sa de antrenor, între care cele mai bune le-a avut pe banca Mureşului Deva (promovare în Liga a II-a şi menţinere timp de trei ani la acest nivel), Gică Barbu s-a înhămat la o nouă misiune sub Cetate, de această dată la cârma echipei CNS Cetate. „Gică Barbu este un antrenor pe care îl cunosc, am lucrat cu el până la nivelul Ligii a II-a. Are trei promovări la activ şi a făcut o treabă foarte bună la Mureşul, unde a stat timp de patru ani. Este un tehnician căruia îi place să lucreze cu tineri, din mâna lui au ieşit jucători de naţională precum Deac sau Papp”, a fost prezentarea făcută de Cristi Bobar, preşedintele alb-albaştrilor, noului antrenor.

„Vreau promovarea, dar trebuie luat totul pas cu pas!”
Gică Barbu, care va fi ajutat pe banca deveană de Elek Szemely şi Petre Clep, nu s-a ferit să afirme că îşi doreşte promovarea, dar a precizat că primordial pentru el este formarea grupului, acesta fiind în opinia sa un lucru esenţial. „Am rămas legat sufleteşte de Deva, ştiam ce se întâmplă aici, am avut discuţii încă de acum cu an pentru a veni, dar eram sub contract cu altă echipă şi nu am putut pleca de acolo. Au fost nişte chestiuni legate de ore. Eu semnasem cu Unirea Dej la amiază şi seara am fost sunat pentru a veni să preiau Deva, dar era prea târziu. Obiectivul meu principal e să creez grupul, să jucăm un altfel de fotbal şi să avem o schimbare de atitudine. Am văzut câteva meciuri din sezonul trecut şi nu mi-au plăcut. Am avut discuţii cu jucătorii, unii au mai lucrat cu mine şi ştiu ce vor. Vreau să jucăm fotbal şi să creăm fotbal. Eu mi-am dat acordul pentru un an de zile şi clar am venit pentru a reuşi promovarea. Trebuie să luăm însă totul pas cu pas. Sper să fiu sprijinit, pentru că Deva merită o echipă în Liga a II-a, la ce eforturi se fac din partea autorităţilor locale”, a spus noul antrenor al lui CNS Cetate.

Reunirea, la sfârşitul lui iulie, precedată de trialuri
Reunirea echipei devene se va produce după data de 20 iulie, în funcţie şi de anunţul privind startul sezonului. Pregătirea va conţine o reacomodare la efort, un cantonament de o săptămână şi cinci sau şase partide amicale. La 11 jucători din lotul sezonului trecut li s-au făcut oferte de prelungire a contractelor, aceştia fiind Raţ, Ionică, Doboş, Bloj, Făgărăşanu, R. Cristian, Tecsi, Kelemen, Leucian, Lupu şi Boldea, care au la dispoziţie o săptămână pentru a oferi răspunsurile. În plus, lotul va fi completat cu câţiva jucători experimentaţi, dar şi cu fotbalişti Under 19, găsirea acestora fiind primordială pentru alb-albaştri. De altfel, înainte de startul pregătirii, noul tehnician va organiza câteva trialuri de jucători, fiind aşteptaţi să se prezinte fotbalişti tineri care îşi doresc să evolueze pentru gruparea deveană. (Ovidiu Mănăstire)

One thought on “Gică Barbu, prezentat oficial la CNS Cetate Deva

  • 25 iunie 2017 la 19:49
    Legătură permanentă

    ai venit sa promovezi nu sa inchiegam o echipa, sa jucam frumos, etc.nu ne intereseaza egalurile, nu putem promova cu egaluri, vrem doar 3 puncte din fiecare meci. incepeti tare turul nu cum s-a inceput turul din editia trecuta cu 3 infrangeri parca…succes , si bine ai revenit la Deva!ai conditii, ai lot bun, depinde de tine si de staff vostru sa obtineti mult astepata promovare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.