Ghinionista Patricia Vizitiu

Ciprian Marinuţ

Handbalista petroşăneană Patricia Vizitiu (foto) (24 de ani, legitimată la Oltchim) a fost scoasă, ieri, din lotul naţionalei României pentru turneul final al Campionatului European din Serbia, care debutează marţi, 4 decembrie. Sportiva „inventată” de antrenoarea Edith Miletti la CSS Petroşani este departe de capacitatea maximă, după recenta operaţie de ligamente, astfel că ratează al doilea turneu final consecutiv, după Mondialul din 2011.

Accidentări înaintea marilor competiţii
Patricia Vizitiu este una dintre jucătoarele importante de la campioana Oltchim Rm. Vâlcea şi ultimul produs de succes al handbalului hunedorean, însă, are ghinion înaintea competiţiilor majore ale naţionalei. Handbalista din Petroşani a ratat în 2011 Campionatul Mondial din Brazilia, după ce a suferit o fractură de piramidă nazală în ultimul meci din grupe al Oltchimului, contra campioanei Spaniei, Itxako Estella. Acum, cu puţin timp înaintea Campionatului European din Serbia, Patricia a fost operată la ligamente, iar perioada de inactivitate pe care a avut-o în ultimele luni a fost decisivă în privinţa păstrării ei în lotul tricolorelor. „Patricia a fost în lotul lărgit, dar nu are jocuri în picioare după şase luni de convalescenţă şi am luat decizia de comun acord cu jucătoarea. Chiar dacă nu va fi prezentă la Europene, Vizitiu rămâne o handbalistă de bază pentru naţională şi sper să fie cât mai curând şi emblematică. Nimeni nu a plecat supărat, aceasta este situaţia de moment“, a precizat Gheorghe Tadici.

A definitivat lotul
Ieri, cu o săptămână înainte de debutul la Euro 2012, selecţionerul Gheorghe Tadici a anunţat lotul de 16 handbaliste pe care se va baza la turneul final. Pe lângă Patricia Vizitiu, din lot a fost eliminată şi mezina Eliza Buceschi, care la cei doar 18 ani ai săi, e considerată prea crudă pentru duelurile tari de la Europene. Din lotul de 16 jucătoare pe care România va conta la Euro 2012, 15 handbaliste evoluează în campionatul intern şi una singură în străinătate, respectiv portarul Talida Tolnai, la Uskudar Istanbul. Cele mai multe tricolore provin de la campioana Oltchim, opt: Ungureanu, Curea, Nechita, Manea, Stanca, Brădeanu, Meiroşu şi Neagu. Celelalte cluburi sunt reprezentate la naţională de una sau două jucătoare, după cum urmează: Corona Braşov (Balint-Hotea şi Ţăcălie), U. Jolidon Cluj (Paraschiv şi Vădineanu), HCM Baia Mare (Smedescu şi Geiger), HC Zalău (Ailincăi-Pintea). Programul României în grupe este următorul: 4 decembrie, România-Rusia; 5 decembrie, România-Muntenegru; 7 decembrie, România-Islanda.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Suporteri patrioţi

Ziua Naţională a României va marca prima apariţie oficială a Asociaţiei Suporterilor Corvinişti, întrucât fanii vor sărbători marea unire a

FC Hunedoara, între aşi, Jiul, între codaşi

Căderea cortinei peste prima parte a campionatului în Liga a III-a o găseşte pe FC Hunedoara, lidera seriei a V-a,

În acest sezon, turiştii aveau un nou telescaun în Parâng

Lucrările la noua instalaţie de transport pe cablu din Parâng erau în grafic, echipamentele au venit din Austria, iar firma...

Închide