Comunitate

Gerul scurtează orele pentru 800 de elevi

Carmen Cosman

Aproximativ 800 de elevi din judeţul Hunedoara vor avea ore mai scurte, de doar 30 de minute. Decizia a fost luată ieri  după-amiază de Inspectoratul şcolar Judeţean Hunedoara, din cauză că sistemele de încălzire ale unităţilor de învăţământ nu fac faţă gerului de afară.

Atât Grupul Şcolar Miner Lupeni, cât şi Şcoala Generală din localitatea Lunca Cernii se încălzesc cu lemne, dar acestea sunt verzi şi nu fac faţă temperaturilor scăzute. „Cele două unităţi de învăţământ au probleme cu combustibilul, care nu are puterea calorică necesară. În această după-amiază, am luat decizia să reducem programul şcolar”, a declarat Alexandru Lăutaru, inspectorul şcolar general al judeţului Hunedoara. În consecinţă, elevii vor avea în această săptămână ore de doar 30 de minute. La Grupul Şcolar Minier Lupeni, învaţă aproape 900 de elevi, inclusiv seralişti, în timp ce la Lunca Cernii, sunt 50 de elevi.
Conducerea IŞJ Hunedoara ţine în permanenţă legătura cu reprezentanţii unităţilor de învăţământ din judeţ, pentru a vedea dacă sunt îndeplinite condiţiile de climat în interior, dar şi care este situaţia absenteismului la prima oră, mai ales în mediul rural, unde copiii ajung mai greu la şcoală. Pe de altă parte, la Câmpu lui Neag, problemele s-au rezolvat, iar de ieri, elevii s-au întors din nou în bănci.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura