Actualitate

Geoparcul Dinozaurilor promovat la trei evenimente naţionale şi internaţionale

Adriana Clej

Geoparcul Dinozaurilor din Ţara Haţegului continuă seria evenimentelor de promovare, la nivel naţional şi internaţional. Geoparcul UNESCO Azores din Portugalia, Braşov şi Bucureşti a găzduit evenimente în cadrul cărora Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului a fost prezent cu standuri, lucrări în cadrul conferinţelor şi prezentări.
Ponta Delgada din Geoparcul UNESCO Azores a găzduit cea de a 40-a întâlnire a Comitetului de Coordonare a Reţelei Europene a Geoparcurilor şi cea de a 14-a Conferinţă a Geoparcurilor Europene. Cei 400 de participanţi din 37 de ţări au avut posibilitatea să afle detalii despre Geoparcul Dinozaurilor de la Haţeg.
Târgul Natură şi Tradiţii, organizat de ProPark, Fundaţia pentru Arii Protejate a fost evenimentul care a adus Geoparcul hunedorean în atenţia braşovenilor. Prin intermediul participării Geoparcului din Ţara Haţegului la evenimentul de la Braşov, Asociaţia Femeilor din Sântămăria Orlea, Asociaţia Drag de Haţeg, Cooperativa Haţegana şi Cămara din Toteşti au expus produse locale la standarde demne de eticheta ”Produs recomandat de Geoparc”.
Atracţia târgului a fost însă reconstrucţia lui Magyarosaurus dacus, realizată de paleoartiştii canadieni Brian Cooley şi Mary Ann Wilson, la care s-a adăugat atelierul educaţional de modelaj şi pictură destinat celor mici. Participanţii la târg au avut astfel ocazia de a afla povestea dinozaurilor pitici de pe fosta Insulă a Haţegului.
Forumul Tradiţiilor Creative, organizat de Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti a fost un nou prilej de promovare a geoparcului hunedorean.
Cele trei evenimente se înscriu în linia celor promovate de Geoparcul Dinozaurilor pe parcursul anului 2017, an declarat de Naţiunile Unite drept Anul Internaţional al Dezvoltării prin Turism Sustenabil, la care Reţeaua Globală a Geoparcurilor este Silver Partner.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura