Geoparcul Dinozaurilor, promovat de voluntari în Turcia

turcia_3
În Kayseri (Turcia) 10 voluntari pentru Geoparc au participat la proiectul ”Let Live The Nature If You Want To Live” (”Lasă natura să trăiască dacă vrei să trăieşti”), alături de alţi tineri din Grecia, Letonia şi ţara gazdă, Turcia.
Proiectul, iniţiat de organizaţia turcă Erciyes Nature Group al cărui partener din România a fost Asociaţia Centrul de Resurse pentru Acţiune Locală,  a fost realizat în cadrul programului european Erasmus+ şi a vizat schimbul de experienţă între tineri din mai multe ţări având ca tematică protecţia mediului.
Pe parcursul proiectului, voluntarii pentru Geoparc, alături de ceilalţi participanţi, au susţinut prezentări privind priorităţile de protecţie a mediului în România şi proiectele de mediu în care au fost implicaţi, au participat la ateliere de creaţie şi la o sesiune de acordare a primului ajutor în natură,  au fost implicaţi în acţiuni de ecologizare şi au aflat cum se realizează sortarea deşeurilor menajere într-o întreprindere de profil.
Tot în cadrul proiectului, participanţii au vizitat o rezervaţie naturală dedicată păsărilor migratoare, situl UNESCO de la Cappadocia şi au avut parte de o primire oficială la care a participat guvernatorul zonei Kayseri. De asemenea, ei au avut ocazia să afle mai multe despre istoria, cultura şi civilizaţia turcă, dar şi ale celorlalte ţări participante la proiect şi au promovat ţara noastră şi Geoparcul Dinozaurilor ţara Haţegului în cadrul unei seri dedicate României.
Un moment important al serii dedicate României a fost cel în care voluntarii pentru Geoparc le-au oferit tuturor participanţilor la proiect suveniruri realizate manual de ei, care au reflectat valorile şi frumuseţile ţării Haţegului.
”Pot spune că experienţa din Turcia este cea mai frumoasă experienţă trăită până în prezent. Am învăţat diverse lucruri despre mediu, despre cultura şi modul de viaţă al mai multor ţări, am vizitat locuri minunate, m-am distrat şi mi-am facut o mulţime de prieteni din alte ţări cu care păstrez legătura. Cu siguranţă voi participa la proiecte de genul acesta de fiecare dată când voi avea ocazia”, afirmă Alexandru Costina, voluntar pentru Geoparc.
La finalul proiectului, voluntarii au fost recompensaţi cu certificate Youthpass prin care sunt recunoscute la nivel european experienţa educaţională nonformală  şi competenţele dobândite în cadrul proiectului. Certificatul este de asemenea foarte util în parcursul educaţional şi profesional al participanţilor.

2 comentarii la „Geoparcul Dinozaurilor, promovat de voluntari în Turcia

  • 28 noiembrie 2014 la 0:40
    Legătură permanentă

    Ar fi de laudat daca circumstantele nefaste n-ar plasa aceasta promovare intr-o „tara arde si baba se piaptana” tragica si dusa la paroxism. Buldozerele sunt pe punctul sa distruga o perla a geoparcului si a Carpatilor Romanesti. Este vorba de Raul Alb, singurul rau al Retezatului care a scapat ca prin minune, pana acum, de ciuma hidroenergiei. In plus, este o vale salbatica, fara drum, o raritate absoluta. Administratia geoparcului s-a dovedit o clica de impostori si a dat aviz pentru doua „micro”hirocentrale care vor devasta valea pe veci si vor ucide raul. Totul pentru ca niste indivizi sa se imbogateasca din certificate „verzi”.

  • 28 noiembrie 2014 la 12:49
    Legătură permanentă

    Locuri de munca pentru toti! Oferta este deja un fenomen! ! Castigati 300 dolari lunar, lucrand ca operator online, 3 ore pe zi! Va expediem detalii, daca trimiteti textul ”Info” la adresa de email:[email protected]

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.