Geoanã: „Noi, împreunã cu PNL şi celelalte formaţiuni, vom aloca resurse financiare pentru dezvoltarea Vãii Jiului…“

05 geoana

Nicolle Ebner
Dana Istudor

 Locuri de muncă, locuinţe pentru tineri, pensii şi bani pentru educaţie sau minerit sunt promisiunile lui Mircea Geoană, făcute la Petroşani.

România are nevoie de cărbunele din Valea Jiului
Candidatul PSD la preşedinţia ţării, Mircea Geoană, a fost întâmpinat ieri, în vizita de la Petroşani, de circa 1.000 de susţinători, care au umplut până la refuz sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor din localitate. Candidatul social democrat le-a promis minerilor că-i va ajuta să-şi păstreze locurile de muncă, deoarece „România are nevoie de energie, de cărbune, pentru că altfel, este vulnerabilă”, iar pensionarilor din minerit le-a dat asigurări că odată ajuns preşedinte, le va rezolva şi problemele legate de grupele de muncă. „În anul 2007, am fost în mină, la EM Livezeni şi am văzut munca grea a minerului. Am fost de mai multe ori în Valea Jiului şi m-am întâlnit cu voi şi cunosc problemele acestei zone. Avem mare nevoie de o strategie coerentă pentru dezvoltarea Văii Jiului”, le-a spus liderul PSD susţinătorilor săi.

Atac la clanurile PDL
Geoană le-a promis şi tinerilor locuinţe cu chirie gata mobilate, declarând că în acest moment, programul Prima casă nu face altceva, decât să îmbogăţească notari sau alte persoane şi nu se adresează nevoilor tinerilor aflaţi la început de drum. În discursul său din „capitala” Văii Jiului, Mircea Geoană nu a ezitat să-şi atace adversarul din cursa electorală, pe actualul preşedinte Traian Băsescu. „Promisiunea lui Băsescu de reformare a clasei politice este o mare minciună. Clanul Ridzi ce este, domnule Băsescu? Clanurile Udrea, Berceanu, Videanu, Blaga ce sunt domnule Băsescu?”, a mai spus Mircea Geoană, făcând referire la problemele fie de imagine sau cu justiţia pe care le au aceşti politicieni din PDL.  Candidatul PSD le-a promis susţinătorilor săi din Valea Jiului, că o prioritate pentru el este menţinerea locurilor de muncă, iar pentru a o duce la îndeplinire, a „mandatat” Guvernul Boc demis, în urma unei legi, să poată trimite Parlamentului, bugetul de stat pe anul viitor. „Noi, împreună cu PNL şi celelalte formaţiuni, vom cuprinde pentru minerit resurse financiare, pentru dezvoltarea acestei zone şi nu resurse pentru hoţia lui Ridzi, Udrea sau Videanu”, a mai spus liderul PSD.

Salvarea României, un nou preşedinte
La Hunedoara, Mircea Geoană a promis că, în cazul în care va fi ales preşedintele României, va instala un nou Guvern, până la Crăciun şi le-a mai spus celor peste 2.000 de hunedoreni veniţi din tot judeţul la mitingul din faţa Casei de Cultură, că timpul rămas până la scrutinul din 22 noiembrie nu trebuie irosit în lupte politice sterile. “Joaca de-a Guvernul Boc 2, 3 sau 5 nu mai păcăleşte pe nimeni. Este clar că singura şansă de izbăvire şi de luptă serioasă împotriva crizei, pentru locuri de muncă, pentru atragerea de investiţii, pentru ceea ce reprezintă şansa de a putea să revenim în locul ţărilor civilizate, cât mai repede cu putinţă, este alegerea unui nou preşedinte”, a declarat candidatul PSD.

„Salut Legea responsabilităţii fiscale!”
Preşedintele PSD a afirmat că „voi acorda atenţie şi sprijin acestui judeţ, pentru că este nevoie de sprijinirea industriei, mineritului, metalurgiei şi sectorului energetic, care împreună reprezintă coloana vertebrală a industriei româneşti. Iar pentru asta, salut Legea responsabilităţii fiscale şi proiectul de buget pe anul 2010, care reprezintă un punct de sprijin pentru o luptă autentică împotriva crizei economice”. Potrivit candidatului PSD la preşedinţie, Legea responsabilităţii fiscale va începe să pună mai mult control asupra „dezmăţului” cheltuirii banului public în ţară şi în premieră, din 2010, România va avea bugetare multianuală.
Mircea Geoană a criticat presiunea făcută de PDL asupra firmelor private din România, care reprezintă un adevărat pericol. „Firmele care nu sunt de acord să cotizeze pentru campania PDL sunt sufocate de controale financiare”, a menţionat Mircea Geoană, în discursul ţinut ieri seară, în faţa a peste 2.000 de hunedoreni, membri şi simpatizanţi PSD din întreg judeţul.

3 comentarii la „Geoanã: „Noi, împreunã cu PNL şi celelalte formaţiuni, vom aloca resurse financiare pentru dezvoltarea Vãii Jiului…“

 • 12 noiembrie 2009 la 2:54
  Permalink

  Cine ii mai crede pe PSD-isti ?

 • 12 noiembrie 2009 la 8:16
  Permalink

  Dar cine-i mai crede pe PDL-isti? Ca au distrus si furat tot ce se putea!!!!

 • 14 noiembrie 2009 la 9:04
  Permalink

  Eu , personal , nu voi mai vota pana cand nu se va da o lege prin care , candidatii alesi , daca nu isi respecta , cel putin 25% din promisiunile facute in campania electorala , in primele 6 luni de mandat , sa fie destituiti si deferiti justitiei pentru inselaciune la adresa populatiei Romaniei .
  Apropos ! In atentia politiei , procuraturii , DNA-ului , in a tuturor organelor statului de ancheta si protectie a populatiei : PESTE 90% din politicieni se fac vinovati de inselaciune in folos propriu in dauna populatiei Romaniei . La acest fapt v-ati gandit vreo secunda ?

  Codul Penal

  Art. 215. – Înselaciunea

  Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte adevarate, în scopul de a obtine pentru sine sau pentru altul un folos material injust si daca s-a pricinuit o paguba, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 12 ani.

  Înselaciunea savârsita prin folosire de nume sau calitati mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseste cu închisoare de la 3 la 15 ani. Daca mijlocul fraudulos constituie prin el însusi o infractiune, se aplica regulile privind concursul de infractiuni.

  Inducerea sau mentinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executarii unui contract, savârsita în asa fel încât, fara aceasta eroare, cel înselat nu ar fi încheiat sau executat contractul în conditiile stipulate, se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta în alineatele precedente, dupa distinctiile acolo aratate.

  Emiterea unui cec asupra unei institutii de credit sau unei persoane, stiind ca pentru valorificarea lui nu exista provizia sau acoperirea necesara, precum si fapta de a retrage, dupa emitere, provizia, în totul sau în parte, ori de a interzice trasului de a plati înainte de expirarea termenului de prezentare, în scopul aratat în alin. 1, daca s-a pricinuit o paguba posesorului cecului, se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta în alin. 2.

  Înselaciunea care a avut consecinte deosebit de grave se pedepseste cu închisoare de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.

  NOROC BUN TUTUROR , MAI PUTIN HOTILOR , LASILOR , LINGAILOR SI CORUPTILOR !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.