Comunitate

Geoagiu se pregăteşte de 1 Mai

Magdalena Şerban

Deschiderea sezonului pentru staţiunea Geoagiu-Băi este strâns legată, în fiecare an, de data de 1 Mai. Cum lucrările sunt în  toi, se pare că vara va veni cu condiţii şi mai bune pentru turişti. Peste 100 de muncitori şi zeci de utilaje sunt angrenate în modernizarea staţiunii.
 

,,Să fim europeni”
Degeaba ai băi termale, izvoare cu proprietăţi vindecătoare şi zone de-ţi taie respiraţia, dacă nu ai infrastructură. Edilul oraşului Geoagiu, Simion Mariş (foto), a reuşit să obţină, în premieră în România, o finanţare de peste 20 de milioane de lei, de la Uniunea Europeană, pentru reabilitarea infrastructurii staţiunii. “Îi mulţumesc lui Dumnezeu că ne-a ajutat să avem parte de acest amplu proces de dezvoltare. În general, alimentarea cu apă, canalizarea şi infrastructura sunt esenţiale pentru orice comunitate. Totodată, sunt foarte mulţumit de faptul că lucrările din staţiune se derulează într-un ritm excelent, ţinând cont că au fost patru luni când nu s-a putut lucra. Meritul este al firmei Drupo, al cărei patron, Doru Doda, un om inimos şi care face tot posibilul ca termenul-limită să fie cu adevărat respectat, lucrându-se pe două, chiar trei schimburi. Aşa cum am promis, zona centrală a staţiunii va fi finalizată până în 1 mai. De asemenea, sistemul privat a pregătit hotelurile şi pensiunile, pentru un nou sezon, iar personalul primăriei, împreună cu cei de la Serviciul de gospodărire, au curăţat toate parcurile”, a declarat primarul Simion Mariş.
Pe de altă parte, lucrările de modernizare a Căminului Cultural din Bozeş (demarate prin Compania Naţională de Investiţii) vor fi finalizate în luna august. În urmă cu două săptămâni, s-a finalizat şi canalizarea menajeră în Gelmar şi iar acum câteva zile, a fost terminată şi cea din Aurel Vlaicu.

Unii s-au întors împotrivă
Ca în orice domeniu, există şi nemulţumiri, iar când acestea vin de la cine nu te aştepţi, durerea e pe măsură. “Dacă în urmă cu 11 ani, când am preluat frâiele comunităţii din Geoagiu, aici, apa era livrată de două ori pe zi, acum, lucrurile stau cu totul altfel. Totuşi, cu realizările din toţi aceşti ani, spre surprinderea mea, a şi început o precampanie electorală, astfel că aceia care mai ieri apreciau eforturile administraţiei şi ale mele implicit, acum încep să arunce cu pietre şi să denigreze. Nu ştiu dacă merită să plec urechea la aceste răutăţi voite, pentru că multă lume îmi spune că ar fi păcat ca după ani întregi în care m-am străduit să aduc fonduri şi investiţii majore, după ce staţiunii i s-a atribuit titlul de “destinaţie turistică de excelenţă”, să nu culeg şi roadele, într-un următor mandat”,  încheie Simion Mariş.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.