Geoagiu: comunicare online şi muncă în teren

22 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Conducerea oraşului Geoagiu a adoptat câteva măsuri de precauţie legate de prevenirea contaminării comunităţii cu COVID-19, ca o consecinţă a stării de urgenţă instituită de preşedintele României. Dincolo de acţiunile dedicate, proiectele investiţionale nu stau pe loc.

„Continuă acţiunea de dezinfecţie a locurilor cu trafic intens, aşa cum sunt trotuarele, staţiile de autobuz, mai exact domeniul public. Cât priveşte relaţia localnicilor cu primăria, ne bazăm pe comunicarea online. Sesizările şi cererile se vor transmite în format electronic, la adresa de e-mail: [email protected] Răspunsurile /documentele se vor furniza electronic la adresa de e-mail de la care s-au primit cererile sau prin poştă, în situaţia actelor ce pot fi folosite numai în original. În condiţiile în care nu există posibilitatea transmiterii electronice, cetăţenii pot veni la noi. Regula de bază este că va intra doar câte o singură persoană, restul aşteptând să le vină rândul. Cei cu probleme de ordin social vor găsi soluţii împreună cu un reprezentant al departamentului, care se va deplasa în zona intrării principale în primărie, atunci când va fi solicitat. Există un triaj efectuat aici de către un angajat de-al nostru, stabilit prin graficul de serviciu. Bineînţeles, am pus la dispoziţie soluţie dezinfectantă pentru mâini. Sunt şi alte restricţii stabilite în cadrul întrunirii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, printre care se interzice accesul în locurile publice de joacă pentru copii şi pe terenurile de sport, se amână toate manifestările publice culturale etc. Toate detaliile pot fi consultate pe site-ul primăriei sau prin informarea expusă sub formă de afişaj. Fac apel la solidaritate, unitate, spirit civic şi multă înţelepciune. Să respectăm măsurile întocmai, protejându-ne semenii, pe noi şi mai ales pe toţi cei dragi. Doamne, ajută să trecem cu bine peste aceste vremuri de încercare”, a arătat , Vasile Cărăguţ (foto), primarul din Geoagiu.

Banii europeni, puşi la treabă
Dincolo de spaima generată de pandemie, referitor la partea de infrastructură, edilul spune că s-a luat legătura cu Consiliul Judeţean pentru a fi turnat covor asfaltic în zonele rutiere degradate şi a se face o plombare a gropilor drumului judeţean. Asta, până la sărbătorile pascale.
Lucrările la obiectivele câştigate din bani europeni nerambursabili merg şi ele mai departe. La ora actuală, în execuţie se află reabilitarea termică a Casei de Cultură «Ioan Budai Deleanu» din Geoagiu, demarată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.
„Aşa cum am promis, 2020 va însemna o casă de cultură demnă pentru un oraş şi cu costuri reduse de întreţinere, nu asemănătoare unui cămin cultural, aşa cum era. Reabilitarea ce se află în plin proces de realizare presupune aplicarea de termosisteme, refacerea instalaţiilor electrice şi de ventilaţie, tâmplărie nouă, diverse finisaje, montarea a patru centrale în sistem de tip cascadă, dar şi extinderea clădirii cu o construcţie care va acoperi platforma de la intrarea principală, bazată pe coloane. Totodată, se implementează în teren programul european demarat pentru crearea de facilităţi în Geoagiu-Băi, fiind achiziţionate dotările pentru parc, dar şi pentru locul de joacă, mobilierul urban şi echipamentele pentru fitness. Astfel, se va îmbunătăţi oferta de recreere pe care staţiunea o va promova. Înfiinţarea Centrului de Zi şi a Unităţii de Îngrijire la Domiciliu ce vor oferi servicii sociale pentru acordarea de sprijin vârstnicilor este deja în lucru, tot din fonduri europene. În prezent, pe raza localităţii Geoagiu există un număr de 1.067 persoane vârstnice din care 266 au dificultăţi în asigurarea activităţilor zilnice. Vrem să le fim de ajutor şi să-i adoptăm într-un fel. Sunt bolnavi şi uitaţi de soartă”, a mai spus Vasile Cărăguţ, primarul oraşului Geoagiu.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Veşti bune! Ei s-au vindecat!

Cei trei ,,muschetari“, Florin Oancea, primarul Devei, administratorul public Adrian David şi deputatul PNL Lucian Heiuş sunt vindecaţi, după ce...

Comunicat al Prefecturii Hunedoara

Instituţia Prefectului-Judeţul Hunedoara, prin prefectul Vasilică Potecă (foto), coordonează activitatea de aplicare a măsurilor privind prevenirea răspândirii COVID 19, prevăzute...

Deva primeşte sprijin în lupta cu COVID-19 din partea oraşului chinez Yancheng

Primarul municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea, împreună cu prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, au cerut sprijinul oficialităţilor din oraşul Yancheng, localitate...

Închide