ActualitateFlash

Gata, s-a terminat! Dacă a mai fost o speranță că va putea candida, acum președintele a promulgat legea!

Adriana Năstase

Fostul primar al Devei, Mircia Muntean (foto), a pierdut orice speranță pentru a candida pentru un nou mandat la primărie. Președintele țării a promulgat legea care interzice candidatura la funcții publice a celor cu dosare penale.

Cu intenție
Noile modificări legale prevăd că nu au voie să candideze pentru funcţiile de se­nator, deputat, primar, preşedinte de Con­siliu judeţean, consilier judeţean, consilier local, persoanele care au fost condamnate definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, dacă nu a intervenit reabilitarea, amnistia post­con­damnatorie sau dezincriminarea. În aces­te condiții, deși colegii săi din Partidul Ecologist anunțaseră, înainte de apariția noilor prevederi legale, că Mircia Muntean va ataca un nou mandat de primar al Devei, iată că lucrurile nu se vor petrece astfel. Până când vor fi alegerile viitoare, fostul primar nu va fi reabilitat, el fiind condamnat pentru infracțiuni cu intenție.

Mai multe mandate
Nici la alegerile din 2020, Muntean nu a putut candida, fiica sa candidând pentru postul de primar al municipiului Deva. Ea a pierdut alegerile, însă. Mircia Muntean a fost primar al municipiului Deva în perioada 1996-2012, deputat în Parlamentul României în mandatul 2012-2016 și ales din nou primar al Devei în 2016. Pe 24 sep­tem­brie 2013 a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la patru ani de închisoare cu suspendare, fiind acuzat de abuz în serviciu, într-un dosar din 2004, în care a fost acuzat că a încheiat tranzacții ilegale de terenuri cu un traficant de mașini de lux. În aprilie 2017 a primit o nouă sentință într-un alt dosar și astfel a avut de executat o pedeapsă de 6 ani cu executare. A fost eliberat, însă, mai devreme.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura