Gata cu smecheriile de la casele de schimb valutar

15 iulie 2009 | 1 Comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

03 Casa de schimb valutar  0232

Sorina Popa

Aproape 90 la sută din sesizările depuse de cetăţeni la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului (OPC) Hunedoara au vizat, în ultima perioadă, cazuri referitoare la comisionul variabil practicat de casele de schimb valutar, oamenii considerându-se înşelaţi de modul de prezentare al acestuia cu ocazia tranzacţiilor efectuate.

A venit din America să fie înşelată la Deva
“Cel mai grav caz a fost al unei femei care venise în Deva din Statele Unite ale Americii, pentru a-şi vizita rudele. Acesta s-a adresat unei case de schimb valutar unde a schimbat 14.500 de dolari, iar comisionul reţinut la ghişeu a fost de 2.500 de dolari, fără ca acesta să mai poată fi recuperat”, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, Romi Cărmăzan, directorul OPC Hunedoara. Potrivit acestuia, intrarea în vigoare, de ieri, a noilor reglementări prin care casele de schimb sunt obligate să introducă comisionul în valorile afişate pentru cursul valutelor la vânzare sau cumpărare va aduce o stare de normalitate în acest gen de tranzacţii.
Casele de schimb valutar vor trebui să afişeze cursurile pentru minimum patru valute importante (euro, dolar, lira sterlină şi francul elveţian) şi li se interzice aplicarea unor comisioane separate la vânzare şi cumpărare faţă de preţurile indicate pe panouri. De asemenea, nu se mai pot vinde cecuri de călătorie. Tarifele practicate la schimbul valutar trebuie să fie inscripţionate pe panouri simple, cu litere mari, vizibile. Inspectorii OPC Hunedoara au declanşat, ieri, o serie de acţiuni de control la casele de schimb valutar din judeţ pentru a verifica modul în care se aplică noile reglementări.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. stan patitu'' spune:

    aceasta hotie generalizata este intinsa pe tot teritoriul Romaniei iar masurile luate de autoritati sunt frectie la un picior de lemn.

    http://www.glsa.ro/coltul_lui_bebitu/47260-schimbarea_sistemului_valutar.html

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Bulina neagra

Miron Cozma, fost lider al minerilor din Valea Jiului Pentru că are pretenţii de politician, însă nu a învăţat să...

Bulina alba

Costel Avram, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Hunedoara Pentru că se implică în menţinerea unui obiectiv strategic pentru trei localităţi din judeţ...

Gura lumii

În capitala unei zone miniere din judeţ, la fiecare sfârşit de săptămână, în administraţia locală se produce un vid de...

Închide