EvenimentFlash

Gata cu smecheriile de la casele de schimb valutar

03 Casa de schimb valutar  0232

Sorina Popa

Aproape 90 la sută din sesizările depuse de cetăţeni la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului (OPC) Hunedoara au vizat, în ultima perioadă, cazuri referitoare la comisionul variabil practicat de casele de schimb valutar, oamenii considerându-se înşelaţi de modul de prezentare al acestuia cu ocazia tranzacţiilor efectuate.

A venit din America să fie înşelată la Deva
“Cel mai grav caz a fost al unei femei care venise în Deva din Statele Unite ale Americii, pentru a-şi vizita rudele. Acesta s-a adresat unei case de schimb valutar unde a schimbat 14.500 de dolari, iar comisionul reţinut la ghişeu a fost de 2.500 de dolari, fără ca acesta să mai poată fi recuperat”, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, Romi Cărmăzan, directorul OPC Hunedoara. Potrivit acestuia, intrarea în vigoare, de ieri, a noilor reglementări prin care casele de schimb sunt obligate să introducă comisionul în valorile afişate pentru cursul valutelor la vânzare sau cumpărare va aduce o stare de normalitate în acest gen de tranzacţii.
Casele de schimb valutar vor trebui să afişeze cursurile pentru minimum patru valute importante (euro, dolar, lira sterlină şi francul elveţian) şi li se interzice aplicarea unor comisioane separate la vânzare şi cumpărare faţă de preţurile indicate pe panouri. De asemenea, nu se mai pot vinde cecuri de călătorie. Tarifele practicate la schimbul valutar trebuie să fie inscripţionate pe panouri simple, cu litere mari, vizibile. Inspectorii OPC Hunedoara au declanşat, ieri, o serie de acţiuni de control la casele de schimb valutar din judeţ pentru a verifica modul în care se aplică noile reglementări.

One thought on “Gata cu smecheriile de la casele de schimb valutar

  • aceasta hotie generalizata este intinsa pe tot teritoriul Romaniei iar masurile luate de autoritati sunt frectie la un picior de lemn.

    http://www.glsa.ro/coltul_lui_bebitu/47260-schimbarea_sistemului_valutar.html

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura