ActualitateFlash

Gata cu „liniuţele” pe bulevardele din Deva

02 IMG_2126

Nicolle Ebner

Până la instalarea sistemelor de supraveghere a traficului rutier pe DN 7, Primăria Deva a luat alte măsuri de siguranţă în zonele „fierbinţi” ale oraşului, în care s-au înregistrat cele mai multe accidente de circulaţie.

Oglinzi rutiere şi limitatoare de viteză
Astfel, au fost amplasate oglinzi rutiere în zona mănăstirii Franciscane, la ieşirea din cartierul Progresul, pe DN 7; pe str. Vulcan, pe lângă oglinda rutieră, s-a amplasat şi limitator de viteză; la intersecţia străzilor Kogălniceanu cu Cernei. „Am amplasat oglinzi şi limitatoare de viteză în zonele solicitate de locuitorii Devei, cu intersecţii greu vizibile. Scopul amplasării oglinzilor rutiere şi a limitatoarelor de viteză este acela de a fluidiza circulaţia, dar şi de mărire a siguranţei în trafic”, afirmă viceprimarul municipiului Deva, Cosmin Costa. Limitatoare de viteză au fost amplasate şi la trecerea de pietoni din faţa sucursalei judeţene a Băncii Transilvania şi înspre Dacia Service. „Pe aceste artere, nici măcar pietonii care traversau strada pe locurile marcate nu mai erau în siguranţă. Odată cu amplasarea limitatoarelor de viteză, sperăm că am pus capăt şi „liniuţelor” (curse de viteză neautorizate) din timpul nopţii, care deranjau locuitorii. Acum, conducătorii auto nervoşi nu vor mai circula cum vor ei, fără să se gândească la consecinţele asupra pietonilor şi a şoferilor disciplinaţi”, completează viceprimarul reşedinţei de judeţ.

„Big brother” cu patru ochi
Dat fiind numărul, în creştere, al accidentelor grave de circulaţie, multe dintre ele soldate şi cu decesul victimelor, Primăria Deva a decis să extindă aria de supraveghere a traficului rutier de pe DN 7. Prin urmare, pe lângă cele două camere de supraveghere de la Sala Sporturilor şi McDonald’s, vor fi amplasate alte două camere, la intrările în Deva, dinspre Simeria şi Arad. De aici şi întârzierea punerii în practică a proiectului „Big brother” pe DN 7.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura