Gardienii de la Penitenciarul Bârcea, pregătiţi de proteste

Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), a anunţat că gardienii îşi vor notifica angajatorul, începând de ieri, în legătură cu refuzul de a face ore suplimentare.
Refuză să facă investiţii
Astfel, spune Dumitraşcu activitatea se va bloca treptat. La fiecare penitenciar vor fi organizate pichetări şi fiecare angajat va acţiona în justiţie, – sesizând instanţele naţionale şi internaţionale de jurisdicţie a muncii – Guvernul României pentru obligarea acestuia la aplicarea unor măsuri concrete privind asigurarea unor condiţii de muncă decente, susţine sindicalistul. Dacă autorităţile nu vor reacţiona pozitiv, acţiunile de protest se vor muta la sediul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Ministerului Justiţiei şi Guvernului României, până când aceste instituţii îşi vor respecta obligaţiile legale şi cele prevăzute în acordurile colective de muncă. Protestele angajaţilor din penitenciare sunt motivate de faptul că Guvernul României refuză să facă investiţii pentru imbunătăţirea condiţiilor de muncă, blochează concursurile de ocupare a funcţiilor vacante, întârzie nepermis aplicarea unor măsuri de protecţie a angajaţilor şi adoptă legi care restrâng drepturi salariale şi scad pensii.
Aşteaptă semnalul
Florin Berar, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de la Bârcea Mare, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că sindicatul de aici aşteaptă mesajul de la centru pentru declanşarea protestelor. În penitenciarul de la Bârcea sunt încarcerate 482 de persoane. Regimul este semideschis şi deschis, puşcăria fiind doar pentru bărbaţi. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.