Gardienii de la Penitenciarul Bârcea Mare ameninţă cu proteste

13 ianuarie 2014 | 2 Comentarii | Publicat in: Eveniment, Flash

Nicolae Grosu (4)

Loredana Goangă

După ce zilele trecute a apărut în presă că  Federaţia Sindicatelor din Administraia Naţională a Penitenciarelor ameninţă cu proteste, dacă problemele din sistem nu vor fi rezolvate, acum este timpul ca şi personalul penitenciarului Bârcea Mare să ia atitudine. În acest sens, Sindicatul Independent ” Vulturul “ Bârcea Mare, împreună cu FSANP, a anunţat iniţierea unor acţiuni de protest şi notificarea organismelor internaţionale.
Probleme de ani de zile
Problemele cu care se confruntă în momentul de faţă Penitenciarul Bârcea Mare, se arată într-un comunicat de presă, sunt numeroase, iar unele ţin de ani de zile. Condiţiile în care lucrează angajaţii sunt precare, ultimele investiţii majore fiind făcute în urmă cu şapte, opt ani. În prezent, sunt alocaţi mai puţin de 100 lei lunar pentru reparaţiile curente. O altă problemă este personalul insuficient, un singur lucrător având în supraveghere câteva sute de deţinuţi. După ce că angajaţii sunt puţini, şi echipamentele de protecţie, mănuşile pentru percheziţii, mijloacele de imobilizare şi de alarmare, dar şi muniţia pentru trageri lipsesc.
„Cumva problemele din sistem trebuie rezolvate pentru ca munca noastră să se desfăşoare aşa cum trebuie. Printre problemele întâlnite se numără şi numărul mare de ore suplimentare. În anul trecut au prestate peste 13.000 de ore suplimentare, iar peste 2500 de ore sunt încă nerecuperate. Trebuie să realizăm că uzura fizică şi psihică rezultată cauzează efecte negative grave asupra sănătaţii personalului”, a declarat Nicolae Grosu (foto), preşedintele Sindicatului independent Vulturul Bârcea Mare. Tot acesta a mai spus că afecţiunile cauzate şi favorizate de conditiile de lucru au crescut, iar obligaţiile asumate de Administraţia Naţională a Penitenciarelor de a aloca o valoare de 15 la sută din bugetul   fiecărui an pentru îmbunatăţirea condiţiilor de muncă nu a fost onorată. În acelaşi timp, ultima achiziţie de echipament a fost făcută acum şapte ani, iar personalul face eforturi mari pentru a putea veni la serviciu în uniformă.
Printre primele penitenciare din ţară
„Este de admirat faptul că, datorită eforturilor mari ale personalului de la penitenciarul nostru, s-a reuşit obţinerea unor contracte de muncă pentru deţinuţi şi astfel ne-am mărit bugetul. Printre altele, am achiziţionat două maşini pentru transportul personalului şi vă asigur că acest lucru nu este deloc uşor”, a mai spus preşedintele Sindicatului Vulturul. Acesta a mai menţionat că puşcăria s-a menţinut printre primele poziţii la încasările din munca prestată de deţinuţi.
„În cazul în care problemele menţionate nu vor fi rezolvate, în luna februarie vom iniţia acţiuni de protest, precum greva japoneză sau chiar pichetări la Bucureşti, însă nu vom pune în pericol buna desfăşurare a activităţilor penitenciarului. Dispozitivele de pază nu vor fi slăbite”, a concluzionat sursa menţionată.

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. zoltan spune:

    Oameni buni puneti si voi altul in poza!!!Eu la prima vedere cand am vazut ca e articol despre Barcea Mare si l-am vazut pe asta m-am speriat rau am zis ca iar o fi evadat cineva………….

  2. Silvia Cristescu spune:

    2 din 3 americani sunt de acord cu pedeapsa cu MOARTEA! Si la fel gandesc si simt toti oamenii din lumea asta, nimeni nu vrea sa traiasca printre pedofili, violatori, criminali, tortionari, teroristi, proxeneti, locul lor nu este printre oameni pentru ca ei nu mai sunt demult oameni sunt doar diavoli cu fata umana, nu orice humanoid este om! Iar cine vrea sa ii tina in viata atunci sa faca el insusi voluntariat la inchisoare, sa stea cu ei sa le dea sa manance, sa le dea consiliere psihologica, servicii medicale, sa munceasca pentru ei pentru ca nu este corect sa aperi viata unor bestii dar sa te pui la adapost cand este nevoie de ingrijirea si intretinerea lor si sa-i impingi pe altii sa ii intretina in loc s-o faci chiar tu! Ce viata de familie mai poate sa mai aiba un politist sau oricine altcineva care lucreaza la puscarie cand el trebuie sa aiba contact zilnic cu bestii, criminali, violatori, pedofili, iar seara trebuie sa se intoarca la sotie, copii, prieteni, ce viata normala mai poate sa aiba? Si mai ales victimele cum pot sa mai rada vreodata in viata lor, dar viitoarele victime? http://www.gallup.com/poll/178790/americans-support-death-penalty-stable.aspx

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Sinucidere la Peştera Bolii: Un bărbat s-a aruncat în faţa locomotivei

Maximilian Gânju Un tânăr de 33 de ani din localitatea Aninoasa a decis să-şi încheie socotelile cu viaţa şi s-a...

Destinaţii turistice: Roma, oraşul etern

Roma, capitala Italiei, denumită şi „oraşul etern”, este unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume. În fiecare an, milioane...

Cinci paşi pentru a adopta un câine

Sute de animale stau închise în adăposturi, iar de cele mai multe ori, cei care au grijă de ele se...

Închide