FlashPolitica si administratie

Gardã nouã şi la Spitalul din Haţeg

Nicolle Ebner

De astăzi, noua conducere interimară a Spitalului orăşenesc Haţeg îşi începe activitatea. Administraţia locală nu a mai păstrat nici un reprezentant din vechea gardă, optând pentru persoane mai tinere, dar experimentate. În plus, noul stăpân şi-a luat şi măsuri de siguranţă, numind în Consiliul de Administraţie al spitalului angajaţi din cadrul primăriei.

„Nu ne permitem derapaje…”

Începând de astăzi, prin dispoziţia primarului Nicolae Timiş, noul manager (interimar, până la organizarea concursului pe post) este dr. Cristian Popescu; director medical a fost numit dr. Ştefan Iancu (doar de doi ani stabilit în Haţeg), iar director financiar-contabil, Gabriela Fonoage. Consiliul Local Haţeg şi-a stabilit şi reprezentanţii în Consiliul de Administraţie al spitalului, aceştia urmând să-şi înceapă activitatea de lunea viitoare. Este vorba de juristul Valentin Pasconi şi economistul Mihaela Badea. „O parte dintre cei votaţi de consiliul local sunt angajaţi ai Primăriei Haţeg, responsabili ai compartimentelor de specialitate. Trebuie să avem controlul activităţii în spital, să nu permitem derapaje de ordin economic sau juridic”, a declarat primarul Nicolae Timiş.

Posibile concedieri de personal

Potrivit edilului şef al oraşului, primăria şi consiliul local încearcă să construiască un management performant la spitalul din Haţeg, astfel încât, până la sfârşitul anului, unitatea să nu aibă nici o datorie, dar să beneficieze şi de investiţii, în scopul atragerii de cât mai mulţi pacienţi. „Scopul nostru este să transformăm spitalul din oraşul nostru într-o unitate de sine stătătoare, care să deservească întreaga populaţie a Ţării Haţegului şi nu numai. Avem în faza de evaluare două proiecte, unul pe „energie verde”, în valoare de un milion de lei, şi un al doilea, pentru un ambulatoriu integrat, în valoare de două milioane de euro”, menţionează primarul Nicolae Timiş. Acesta nu ascunde faptul că, în cadrul procesului de eficientizare a activităţii, noua echipă unsă la conducerea Spitalului orăşenesc Haţeg ar putea lua şi măsuri radicale. „Este posibil să fim nevoiţi să disponibilizăm din personal. Suntem decişi să luăm toate măsurile ca unitatea să nu moară, ba mai mult, să atingem şi criteriile de acreditare”, mai spune Nicolae Timiş.

Consilierii PDL nu au votat preluarea

În urma şedinţei consiliului local, în care s-a votat transferul spitalului în subordinea administraţiei locale, edilul şef al Haţegului părea destul de bulversat. „Nu-mi vine să cred. Tocmai consilierii PDL au votat împotriva preluării. Adică, au votat împotriva unei hotărâri, date de Guvernul condus de Emil Boc, preşedintele lor de partid. Nu înţeleg rostul acestui vot negativ, dar eu cred că habar nu au pe ce lume trăiesc”, a tras concluzia Nicolae Timiş.

2 comentarii la „Gardã nouã şi la Spitalul din Haţeg

  • cel mai mare dictator in viata e „d-l” timis nicolae. sa spuna si ce preturi sunt la firma de salubritate care deserveste orasul, firma care apartine cui???? si are o groaza de angajate care freaca menta. hategul e stat in stat. de ce nu faceti un articol pe aceasta tema, gunoierul hategului, timis si a lui bucura prest????

  • ai totala dreptate, e o PORCARIE ce face „onor” Consiliu local Bucura Prest este 99% detinut de Consiliu unde se fura pe rupte e aservit lui Macris.
    Dac vrei sa denunti contractul cu ei se dedau la tot felul de amenintari. propun ca cit mai multi locuitori sa denunte contractul cu Bucura , sa vedem ce vor faxe.
    Cineva a vrut sa fie autorizat sa adune gunoiul si a fost refuzat….nu pleaca cainii de la consiliu de la macelarie [ BUCURA] dacaPUTE!!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura