Gândacii de la Pediatrie, răpuşi de lucrările de dezinsecţie

2 aprilie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Adriana Năstase

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara reacţionează după ce o mamă cu un copil internat la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Deva a făcut publice fotografii cu nişte gândaci care mişunau pe acolo.

”Referitor la informaţiile şi imaginile apărute în spaţiul public marţi, 2 aprilie 2019, care vizează Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Deva, pentru o cât mai completă informare a opiniei publice, reprezentanţii unităţii sanitare fac următoarele precizări:
La nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, activitatea de dezinsecţie se efectuează, conform contractului în derulare, o dată la 3 luni şi se execută retuşuri ori de câte ori este nevoie şi la sesizarea din partea secţiilor.
În data de 29 martie 2019, operatorul cu care s-a încheiat contractul de dezinsecţie a efectuat un retuş. Substanţa utilizată este avizată de Ministerul Sănătăţii şi are o remanenţă cuprinsă între 3 şi 10 zile, aşadar ne aflăm în perioada în care aceasta produce efecte. De asemenea, lucrările de dezinsecţie pentru trimestrul al doilea vor fi programate până la mijlocul acestei luni.
În legătură cu activitatea de curăţenie, la nivelul fiecărei secţii există un grafic şi norme care trebuie respectate. Aspectele semnalate vor fi verificate şi, dacă informaţiile se confirmă, vor fi dispuse măsuri de îndată”, a declarat Adina Pera Ştefănie, managerul spitalului devean.
”Lucrările de intervenţii de urgenţă la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva s-au desfăşurat în două etape şi au constat în cea mai mare parte în reparaţii la acoperiş şi înlocuirea ferestrelor. Aşadar, nu s-au executat lucrări în sensul înlocuirii instalaţiilor de apă/canal, electrice sau de renovări ale saloanelor.
După cum se cunoaşte, clădirea în care îşi desfăşoară activitatea Secţia de Pediatrie nu a beneficiat de lucrări de reabilitare capitală pentru că secţia va funcţiona din acest an în corpul principal al spitalului. Noua locaţie va deveni funcţională la începutul trimestrului IV al acestui an şi va oferi servicii medicale în condiţii moderne pentru pacienţi şi însoţitori”, a adăugat Adina Pera Ştefănie.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bugetare participativă la final: Lista proiectelor câştigătoare

Votul online pentru proiectele înscrise în programul de bugetare participativă şi declarate eligibile, în urma etapei de evaluare, s-a încheiat...

Bulina neagră, 3.04.2019

Teodor Dumitru Nicolae, locuitor din comuna Brănişca Pentru că, scăpat din închisoare la finele anului trecut, după doar câteva luni...

Bulina albă, 3.04.2019

Anastasia Bobeş, judoka la Centrul Naţional din Deva Pentru că la finalele Campionatului Naţional de juniori desfăşurate la Satu Mare...

Închide