Gala sportului simerian

Nicolae Gavrea

Sâmbătă, la Simeria, în prezenţa unor invitaţi de seamă, Clubul Sportiv CFR Simeria şi primăria din localitate, în cadrul unei Gale a sportului, au premiat sportivii, antrenorii, secţiile şi personalităţile sportive cu cele mai bune rezultate înregistrate în anul competiţional 2018.

Au răspuns invitaţiei Clubului sportiv CFR din Simeria şi au fost prezenţi la acest eveniment Răzvan Burleanu – preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Tiberiu Fabius Kiszely – prefectul judeţului Hunedoara, Mihai Stoichiţă – directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal, Gheorghiţă Geolgău – managerul departamentului de scouting al Federaţiei Române de Fotbal, Silviu Bogdan – manager sportiv la Universitatea Craiova, Cristian Petrean – preşedinte A.J.F. Hunedoara, Szell Lorincz – director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Hunedoara, Mihai Cioroianu – directorul tehnic în cadrul Federaţiei Române de Arte Marţiale, departamentul EUR&KA, Nicolae Iordăchescu – membru în comisia tehnică IKU, antrenorii emeriţi Ştefan Beregszaszy – directorul academiei olimpice – filiala Hunedoara şi Ion Mătăsaru – antrenor principal ecuson A la Sport Club Măgura Cisnădie.
De altfel, clubul sportiv CFR Simeria a aniversat şi 109 ani de la înfiinţare, ocazie cu care în debutul galei s-a ţinut un moment de reculegere pentru sportivii şi antrenorii legitimaţi la clubul din Simeria care au trecut în nefiinţă în această perioadă.
De altfel, primarul Emil Rîşteiu a ţinut să precizeze în cuvântul de salut că Simeria, fiind inima judeţului Hunedoara, este o comunitate de unde an de an se ridică valori care fac cinste oraşului.
Sportivul anului 2018 a fost declarat şi premiat în cadrul acestui eveniment Raul Opric, recent convocat la lotul naţional U17 al României pentru stagiul de pregătire de la Cheile Grădiştei şi cantonamentul de la centrul naţional de fotbal de la Mogoşoaia.
Tânărul sportiv din Simeria a participat la turneul de calificare pentru campionatul european U17, unde a jucat contra naţionalelor similare ale Ungariei, Serbiei şi Lituaniei, unde s-au calificat la turul de elită, ultima rundă dinaintea turneului final, care va avea loc în primăvăra lui 2019.
Au fost premiaţi antrenorii Gabriela Cornea-Diaconu (secţia de handbal), cei de la secţia de fotbal de la CFR Simeria (Dan Ardelean, Ciprian Pepenar, Marius Opric, Dorin Costea, Florin Danciu, Constantin Vişan) şi sensei Ioan Hriţcu (karate modern).
Să mai notăm că organizatorii au acordat tuturor sportivilor, antrenorilor, tehnicienilor de la clubul simerian, ca şi sponsorilor care au sprijinit activitatea clubului, câte o medalie cu însemnele centenarului Marii Uniri, iar invitaţilor câte o distincţie cu sigla clubului CFR Simeria.
S-a acordat o serie de trofee pentru personalităţile care au participat la dezvoltarea sportului în Simeria, la promovarea acestuia şi pentru cei mai talentaţi sportivi care acum activează la alte cluburi sportive din ţară: Toma Abrudean – FCSB, Robert Tamaş – Universitatea Craiova şi Andrei Deak – ACS Viitorul Arad.
La finalul acestei gale, Răzvan Burleanu, preşedintele FR Fotbal, a ţinut să mulţumească personal conducerii Primăriei Simeria şi celor din conducerea clubului sportiv din localitate pentru invitaţia la eveniment şi pentru iniţiativa de a organiza o astfel de gală unde să fie recompensaţi toţi cei care au contribuit la activitatea sportivă simeriană.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.