Gala excelenţei hunedorene

7 decembrie 2016 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

02-gala-excelentei-2016Dorin Corpade

Şi în acest an, Consiliul Judeţean Hunedoara a ţinut să premieze tinerii hunedoreni care s-au afirmat cu ocazia unor competiţii sportive internaţionale, saloane de inventică, festivaluri sau concursuri şcolare pe diverse teme.
Prezent la această gală a excepţiilor, Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului judeţean, i-a numit pe toţi cei 57 de premiaţi ai galei drept „cei mai buni ambasadori ai judeţului Hunedoara. Sunt tineri care, prin munca şi talentul lor, precum şi prin rezultatele  obţinute au făcut şi fac cinste judeţului”. Printre nominalizaţii galei s-au numărat tânăra ambasadoare a turismului românesc, Alexandra Marcu, alpinista care a purtat pe înălţimile unor vulcani celebri de pe mai multe continente tricolorul românesc, Corneliu Birtok-Băneasă, „răsfăţatul” saloanelor de inventică europene şi internaţionale, Răzvan Mărcuş, inventatorul de la Brad şi firesc, lotul României la gimnastică feminină, revenit la Deva, unde i s-a urat să ajungă, din nou,  cât se poate de repede în elita sportului mondial.
Deloc surprinzătoare a fost şi nominalizarea echipei de futsal „Autobergamo” Deva şi a multor componenţi ai acesteia, precum a unor elevi sportivi de la cluburi şcolare din Deva şi Hunedoara, cu performanţe în atletism, judo, gimnastică aerobică şi înot. O prezenţă inedită la această gală au fost şi fetele de la Centrul Naţional de Judo Feminin, venite să-şi susţină colega, pe Daniela-Mihaela Chiss, situată pe primele locuri la competiţiile europene, la categoria cadete. A surprins, însă, în mod plăcut, „figura” celor de la Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva, care şi-au adjudecat cinci din cele 57 de premii acordate de consiliul judeţean. Fără teama de a greşi, se poate spune că acest liceu devean s-a detaşat faţă de alte colegii şi licee hunedorene prin cele mai multe nominalizări din partea instituţiei judeţene la această gală. Premianţii s-au remarcat prin participări la concursuri internaţionale de muzică de cameră, dar şi la expoziţii concurs de desene în Japonia.
Fiecare dintre cei 57 de premiaţi a primit din partea Consiliului Judeţean Hunedoara câte o diplomă şi un plic cu bani (1.000 de lei de persoană). Gala excelenţei hunedorene, desfăşurată, ieri, după-amiază, în Sala de spectacole a Teatrului de Artă din Deva, s-a încheiat cu o reprezentaţie folclorică susţinută de membrii Ansamblului Profesionist „Drăgan Muntean“.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Marian spune:

  Felicitari celor premiati. Chiar suntem mandri de realizarile lor si de felul in care au pus Hunedoara pe harta Romaniei.

  Ce nu pot intelege e cum un individ care a ajuns conjunctural acolo unde e se poate poza cu acesti tineri admirabili. Sincer! Pare o poza ceausista, ca de la al XXIV-lea centenar. Profitati de inocenta lor. Articolul e despre ei sau despre acest comunist de doi lei? Un individ care foloseste biserica pentru a castiga voturi!? Un securist ratat care nu a fost in stare nici macar sa toarne!? Pentru ca era prea prost?! Nu ca ar fi o lauda… Desi la acest individ prostia chiar e… Un batranel pe care il cauta pensia acasa si el face poze prin teatre, jucand, dealtfel, o piesa ieftina… Sa minti ca nu esti tu in inregistrarea care a aparut in spatiul virtual?! Cat de penibil! Penibil, Presedinte!

  Asumati, comunistule!

  Individ agramat si penibil care citesti “spiciuri” si nu esti in stare sa le vorbesti liber! Ai jucat table in Parlament atatia ani. Pe banii contribuabililor. Asta e grav! La table te pricepi, fie ele si de slanina. Dar grav e ca izolezi judetul asta… Il izolezi cu comportamentul tau. Cu felul in care inca faci propaganda comunista, prin biserici. Si pe o mana cu inaltii prelati.

  Penibil, comunistule!

  Felicitari, copii. Rusine, batranule!

 2. Petru Mircea spune:

  Domnule Marian, dumneavoastră nu înţelegeţi că aceşti copii merită toată admiraţia şi respectul nostru şi că, în acest context, comentariul dumneavoastră atât de exagerat faţa de articolul dedicat acestor elite ale societăţii în care trăim nu îşi are rostul.Era datoria conducerii CJ Hunedoara să-i premieze.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii, 8.12.2016

Un personaj la care au cam  început să pleznească hainele pe la nasturi şi încheieturi, om cu veleităţi de factotum,...

Romeo Beja nu renunţă

A avut trei eşecuri până acum, toate încercările de suspendare a pedepsei de cinci ani de închisoare ori de rejudecare...

Criminalul din peşteră a fost condamnat

Costin Munteanu, bărbatul din Petrila judecat pentru că şi-a omorât concubina şi i-a abandonat cadavrul în Peştera Vacii, din Cheile...

Închide