Gaiţă, pus la colţ de Federaţie

Ciprian Marinuţ

Rugbistul Andrei Gaiţă de la Ştiinţa Petroşani a primit cea mai drastică suspendare şi cea mai mare amendă din istoria Diviziei Naţionale, pentru că… n-a stat să încaseze loviturile adversarilor.
 

S-a apărat şi… a devenit vinovat
Andrei Gaiţă, 21 de ani, componentul echipei de rugby Ştiinţa Petroşani, a fost implicat într-o bătaie în timpul meciului de campionat din deplasare cu Poli Iaşi. La judecarea cazului la Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Rugby, jucătorul petroşănean a încasat o suspendare de 10 etape şi o amendă de 1.000 de lei, deşi studenţii susţin că adversarii au fost cei care au jucat dur şi că arbitrii  i-au defavorizat în mod evident. „Este cea mai drastică sancţiune de care am auzit până acum. S-au dat penalizări mai mari doar în cazuri de dopaj, nu pentru astfel de situaţii. Ciudat este că nu Gaiţă este cel care a început bătaia, ci el doar s-a apărat şi a reacţionat la loviturile adversarilor. Oricum, vom depune memoriu, pentru reducerea sancţiunii, întrucât pedeapsa este mult prea drastică”, a declarat antrenorul principal al Ştiinţei, Alexandru Lupu.

Merg la victorie
Echipa Ştiinţa Petroşani va întâlni, mâine, pe teren propriu, de la ora 11.00, pe CS Pantelimon, într-un meci foarte important pentru configuraţia clasamentului. „Nu ne gândim decât la victorie, pentru că avem nevoie de puncte ca de aer, ca să ne îndeplinim obiectivul de promovare în Superligă”, a declarat tehnicianul studenţilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.