Actualitate

Gabriella, rotweillerul care apără Kievul

Rottweilerul Gabriella (foto) este în serviciu la un punct de con­trol din Kiev și asigură pro­te­jarea capitalei, scrie Garda Națio­nală, într-o postare pe pagina de Facebook, preluată de publicația Ukrainska Pravda. Câinele este antrenat să detecteze explozibili și arme.

Depistează mașinile suspecte
„La unul dintre punctele de con­trol ne-am întâlnit cu Andrei și cu tovarășa lui de arme, Gabriella. Câinele este încrezător și jucăuș, încât aduce zâmbete pe fețele mi­li­tarilor”, notează Garda Națională a Ucrainei. Când își intră în rol, însă, Gabriella se transformă: devine „atentă și strictă” în cazul celor care transportă arme, muniție sau ex­plozibil. Atunci „mârâie ame­nin­țător”. „Este profesionistă ates­tată, are o specialitate autorizată: căutare arme și muniție. Nu a fost antrenată pentru agresiune”, ex­plică dresorul Gabriellei, Andrei.
Un câine este uneori capabil să găsească ceea ce un întreg grup de polițiști experimentați nu iden­ti­fică”, completează Andrei. Rott­wei­lerul își ajută partenerul să men­țină ordinea publică. De la începutul războiului, câinele a fost „angajat” să lucreze la punctele de control din Kiev, unde depistează mașinile suspecte care transportă obiecte interzise.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.