Juniorii de la West Deva au câştigat derbiul local

Întâlnirea dintre cele două echipe de juniori din municipiul Deva, West şi Autobergamo, disputată în cadrul etapei a treia din Campionatul Naţional de juniori, a fost una a orgoliilor.

A controlat mai bine jocul
Tensiunea jocului a fost mare din cauză că de la formaţia de juniori a lui Autobergamo au fost transferaţi mai mulţi jucători la West pentru noua ediţie de campionat. Astfel, foştii coechipieri Grosu, Kovacs, Bulzan, Vesa şi Ivan au evoluat la West Deva, iar Toader, Pieptea, Moglan şi Costea, la Autobergamo Deva.
Spectacolul a fost întregit şi de faptul că foarte mulţi iubitori ai fotbalului de sală au fost prezenţi în tribune şi au încurajat evoluţia tinerilor din teren. West Deva a deschis scorul în minutul 5 prin Boldor, la o centrare a lui Grosu. Costea, Moglan şi Grosu au irosit ocazii uriaşe la cele două porţi, iar cei care au punctat au fost tot jucătorii de la West prin Kovacs, bine servit de Boldor, astfel că echipa „gazdă” a întrecerii a condus cu 2 – 0, din min. 16 care a şi fost scorul primei reprize.
Autobergamo a controlat mai bine jocul după pauză, dar Tilea putea majora avantajul echipei sale, însă s-a opus Mocan. Pieptea a nimerit bara în min. 28, Toader, pentru ca apoi Costea să reducă din diferenţă în min. 29 şi tot el să restabilească egalitatea pe tabelă, în min. 30, la capătul unui contraatac, cu un şut printre picioarele portarului de la West. Moglan îşi putea aduce echipa în avantaj, dar a trimis pe lângă bară.
Autobergamo Deva a acumulat şase greşeli în min. 32, iar antrenorul Adrian Moţ, prea tensionat, a preferat să se certe cu toată lumea pentru această situaţie, reproşându-le arbitrilor, tehnicianului de la tabelă şi subsemnatului că suntem de partea echipei West şi că nu ştim să numărăm acele greşeli, fiind rău intenţionaţi cu echipa sa. Kovacs a transformat lovitura de penalitate de la 10 metri iar echipa pregătită de Claudiu Ghiura a fost din nou în avantaj, 3–2, pentru ca înainte cu câteva minute de final, Tilea a finalizat un contraatac şi West a condus din nou la două goluri diferenţă.

Fără portar
Autobergamo a folosit din acest moment varianta de joc fără portar, a trecut în 5+0 şi Costea a redus diferenţa la un singur gol în min. 36, iar Antona reuşit să egaleze pentru a doua oară în min. 37. Cei de la West Deva au reuşit să marcheze din nou prin Grosu, 5–4, şi au ratat o lovitură de penalitate de la 10 m prin Kovacs. Finalul de joc l-a adus din nou în prim plan pe Grosu, care a reuşit să înscrie pentru West, în poarta goală, cu 13 secunde înainte de final. În cele din urmă, West s-au impus în faţa colegilor de la Autobergamo, cu scorul de 6–4, după un meci extrem de tensionat şi de palpitant.
West Deva: Florin Gheorghe – Zabar Kovacs, Andrei Grosu, Dacian Moldovan, Mihai Vesa, Antonio Tilea, Robert Bulzan, Denis Boldor, Daniel Avram, Sergiu Ivan. Antrenor – Claudiu Ghiura
Autobergamo Deva: Paul Mocan, Sergiu Mateşoi – Ion Anton, Mihnea Toader, Bogdan Pieptea, Vlad Moglan, Vlad Costea, Alexandru Goanza, Ciprian Lukacs, Mark Arieşanu. Antrenor – Adrian Moţ.
Rezultate etapa 3:
West Deva – Autobergamo Deva 6–4
Clasament Seria 5:
1. Şoimii Şimand 6 puncte, golaveraj 17–7 (din două meciuri)
2. West Deva 6 p. 13–9 (din două meciuri)
3. Autobergamo Deva 3 p. 14–21 (din trei meciuri)
4. Informatica Timişoara 0 p. 4–7 (doar un meci disputat)
5. Muncitorul Reşiţa 0 p. 10–14 (din două meciuri)
Etapa viitoare, 11 noiembrie:
Informatica Timişoara – West Deva
Şoimii Şimand – Muncitorul Reşiţa
Autobergamo Deva-stă (N. Gavrea)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.