Futsal. Juniorii de la West Deva au câştigat cu emoţii

3 februarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Partida tur din optimile de finală ale Cupei României juniori U 19, programată sâmbătă la Deva, a opus echipele de la West Deva şi ACS Forţa Craiova. O partidă între două formaţii sensibil egale (West Deva ocupă locul 2 în seria 5, iar oaspeţii locul 3 în seria 6) cu jucători titraţi şi de perspectivă, dar şi cu ambiţie de promovare în următoarea manşă a competiţiei.

Gazdele au aliniat o echipă tânără cu care conducerea clubului devean doreşte să ajungă în manşele superioare ale Cupei României, lucru posibil, dar este cert că trebuie mai multă ambiţie şi atenţie în jocurile care urmează.
Jocul disputat sâmbătă în faţa suporterilor deveni a început cu o evoluţie mai bună a oltenilor, iar pe acest fond Popescu, Enache şi Truşcă au căpătat curaj şi au creat emoţii în tabăra deveană, şuturile acestora la poartă fiind greu reţinute sau respinse de portarul gazdelor, Florin Gheorghe.
Craiovenii au deschis scorul în min.9 când, neatent, căpitatul de la West Deva a fost deposedat de balon de către Nicolăiţă, iar acesta, scăpat singur spre poartă, a trimis balonul prin dreapta goalkeeperului devean. Apărarea deveană se precipită şi greşeşte nepermis de mult dar Bogdan Pieptea a calmat situaţia în min.11, când s-a restabilit egalitatea de pe tabelă: mingea şutată în diagonală spre poarta olteană a fost deviată în gol de către Zidaru.
Au urmat apoi 5 minute de joc pe contre, cu ocazii spectaculoase la ambele porti. Cei care vor înscrie sunt devenii prin Denis Boldor (cel mai bun jucător de pe teren, în această partidă), în min.17, cu un şut înşelător printre cei aflaţi în teren. Dar oaspeţii au egalat în ultimele secunde din prima repriză prin Zidaru, atent la recuperare.
Repriza secundă a debutat cu o acţiune deveană, dar Pieptea nu reuşeşte să finalizeze, lucru de care profită oaspeţii, care înscriu din nou, spre supărarea celor din tribune (3-2 pentru oaspeţi). Autorul golului oltenilor a fost Pătraşcu.
Gazdele şi-au revenit încet, încet şi au egalat în min.23, prin Boldor. Dar la reluarea jocului apărarea gazdelor a greşit în lanţ şi oaspeţii au preluat din nou avantajul pe tabelă, prin golul înscris de Pătraşcu. Deci, 4-3 pentru craioveni.
A fost momentul psihologic al partidei, deoarece gazdele şi-au schimbat liniile şi au preluat controlul jocului şi nu au mai cedat până la final. A fost 4-4, prin golul înscris de Boldor în min.34 şi tot el va majora scorul, la 5-4, în min.36, din lovitură de pedeapsă, acordată pentru la şase greşeli individuale ale oaspeţilor.
Forţa Craiova nu a reuşit să blocheze atacurile gazdelor, iar Pieptea a majorat scorul la 6-4 pentru West Deva în min.37. Pătraşcu a revenit şi a redus din diferenţă în umin.38, (6-5), dar Boldor a stabilit scorul final în min. 40 (7-5) dintr-o lovitură de pedeapsă corect acordată la un fault al craiovenilor. Să mai notăm că ultima ocazie a aparţinut celor de la echipa din Craiova, dar lovitura de penalitatea a fost ratată, portarul devean intervenind excelent la şutul lui Zanfir.
Devenii au câştigat meritat cu 7-5 (2-2) şi privesc cu moralul ridicat returul care este programat în 17 februarie la Craiova.
West Deva: Fl. Gheorghe- Zabar Kovacs, Bogdan Pieptea, Mihai Vesa, Denis Boldor, Damian Modovan, Ionuţ Mihalache, Daniel Avram, Robert Bulzan, Antonio Tilea, Andrei Trofin. Antrenor, Claudiu Ghiura
Au arbitrat Andrei Fodor şi Mircea Corui, doi arbitri tineri, care au avut o evoluţie foarte bună, apreciată de ambele părţi.
Într-o altă partidă, Informatica Timişoara a terminat la egalitate 4-4 cu Viitorul Băneasa, iar CSM Târgu Mureş a dispus cu 14 – 3 în deplasare de Liceul Tehnologic Auto Craiova.
Echipele care trec de această fază a competiţiei se vor califica la turneul final, care se va desfăşura într-o singură localitate. Cele opt echipe calificate vor juca în sistem eliminatoriu, cu sferturi de finală, semifinale şi finală.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
UDMR şi-a desemnat candidaţii pentru europarlamentare

UDMR şi-a stabilit candidaţii pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, urmând ca ordinea pe listă să fie aprobată de...

Orăştioara de Sus: o iarnă cu zăpadă, dar fără necazuri mari

Şi în iarna aceasta, primarul din Orăştioara de Sus, Vasile Marian Inăşescu (foto), se bazează pe utilajele multifuncţionale pe care...

Primăvara vine cu lucrări de modernizare a Staţiunii Geoagiu-Băi

Având ca obiectiv principal creşterea numărului de turişti cu cel puţin 15 procente, administraţia publică din Geoagiu urmăreşte ca în...

Închide