Sport

Futsal de trei stele

Ciprian Marinuţ

Dava Deva a etalat un futsal de calitate şi a dispus cu 8-6 (2-1) de ocupanta locului cinci în Liga I, CSM Focşani. Diferenţa reală din teren dintre cele două combantante a fost mai mare decât o arată scorul final.

De la 6-1, la 8-6
Trupa antrenată de Karoly Gaşpari a continuat seria jocurilor de bun nivel în primul eşalon valoric al futsalului românesc. Devenii au marcat opt goluri în meciul disputat sâmbătă, la Sala Sporturilor din Deva cu CSM Focşani, şi au bifat al treilea succes în actualul sezon. Reuşita demonstrează că Dava e pe drumul cel bun, în ciuda startului dezastruos, şi are şanse să urce în clasament spre locurile fruntaşe.
Devenii au început în forţă, iar Mateescu (min. 7)  a deschis scorul cu un şut din şase metri, deviat de un adversar. CSM şi-a arătat colţii şi a egalat prin Toader (13), cu un şut din unghi, de la marginea semicercului de nouă metri. Dava a intrat cu avantaj, graţie golului semnat de A. Paul (min. 17), după o pasă ideală a lui Moţ.
După pauză, jocul devenilor a amintit de futsalul de trei stele, etalat în vremurile de glorie de FC CIP Deva, iar Dava a înscris de patru ori consecutiv şi s-a desprins la 6-1. Moţ a reuşit o dublă în minutele 22 şi 24, A. Paul (25) a dus scorul la 5-1, iar Macingo (27) a făcut 6-1, după un triunghi cu Moţ şi Ionaşcu. Cu acest avantaj confortabil pe tabelă, devenii s-au relaxat, iar CSM Focşani, ajutată şi de unele decizii dubioase ale arbitrilor, a recuperat din diferenţă, pierzând la un scor nerealist, 8-6. Pentru Dava, au mai punctat Stoica (29, pentru 7-2) şi Moţ (35, pentru 8-3), iar pentru moldoveni, au înscris Ilaş (29), Curtean (34), Sava (36 din penalti), Curtean (37) şi Sava (39 din lovitură de penalizare de la 10 metri). „Echipa a jucat bine şi merita o victorie mai categorică. Din păcate, arbitrii au îmbrăcat echipamentul adversarilor pe final şi i-au ajutat să se apropie la un scor nedrept”, a spus antrenorul devean, Karoly Gaşpari.
În etapa următoare, Dava Deva va juca în deplasare cu ocupanta locului şase, KSE Târgu Secuiesc.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura