Sport

FUTSAL. Autobergamo Deva a bătut campioana

Partida de sâmbătă seara, din cadrul celei de a doua etape din turul suplimentar al campionatului primei ligi de fotbal în sală, a adus față în față, într-un veritabil derby, formațiile Autobergamo Deva, liderul actual al clasamentului și United Galați, campioana en titre.

Cel mai bun jucător al oaspeților
Am asistat la două reprize total diferite. Prima, oarecum dominată de oaspeți, iar în cea de a doua gazdele au făcut spectacol pentru cei din tribune.
United Galați a deschis scorul în minutul 5 prin Crăciun, care a fost insistent până la fi­nalizare. În minutul următor, gazdele au res­tabilit e­galitatea prin Luiss Sasse, jucătorul naturalizat la Deva în urmă cu aproape o lună de zile.
Pe finalul primei reprize, oaspeții au reușit să marcheze din nou prin Octavian Cireș, cel mai bun jucător al gălățenilor în această partidă.
Devenii au revenit de la vestiare mai mobilizați, au făcut presing total la poarta echipei gălățene și au trecut pe lângă gol în minutul 23, când mingea a fost trimisă în bară de Kusmodi pentru ca, apoi, același jucător să restabilească egalitatea pe tabelă.
Autobergamo a jucat excelent și în minutul 28 a majorat avantajul la 3-2 prin Gavrilă, pentru ca apoi să mai înscrie alte două goluri prin Hinojosa (min. 30) și Cristian Matei (min.33), ultimul din lovitură de penalitate-10 metri). United Galați a folosit varianta de joc 5+1, adică fără portar și a reușit doar să reducă din diferență printr-un gol semnat de Daniel Arauio, în minutul 39.
O victorie meritată pe care a obținut-o Auto­bergamo Deva cu scorul final de 5-3. Devenii își consolidează astfel poziția de lider cu un total de 34 de puncte și un joc mai puțin disputat, oaspeții râmânând cu 28 de puncte.
În următoarea etapă din turul suplimentar, devenii vor juca în deplasare la Futsal Klub Odor­heiul Secuiesc iar United Galați stă.

Mulțumit de joc
La finalul partidei Dorin Popa, președintele Autobergamo Deva, a declarat:”Sunt mul­țu­mit și de joc și de rezultat, mai puțin prima re­priză unde, recunosc, oaspeții au fost peste noi. Am avut un dezavantaj, deoarece noi am stat în prima etapă din turul suplimentar, cei de la Galați au jucat cu echipa din Cluj Na­poca și asta a contat. Ei au căzut fizic, nu au putut să-și susțină jocul, dar este o victorie meritată. Eu zic că ecuația este aproape rezolvată privind câștigătoarea locului I la finalul sezonului regulat. Mă bucur foarte mult pentru că a intrat în joc și Cristi (n.r.-Matei), a intrat și a debutat cu gol, intră încet-încet în ritmul echipei. Se vede că antrenorii fac treabă bună la echipă. Sunt mulțumit și mă bucur pentru spectatorii din tribune că au avut spectacol, ca pe vremurile bune, aici, la Deva.Pentru Cupa României am avut două opțiuni proaste, dar noi o avem pe cea mai proastă. Puteam să jucăm la Galați sau la Timișoara și avem joc la Timișoara. Asta e, trebuie să câștigăm la Timișoara, este clar, pen­tru că obiectivele noastre sunt Cupa și cam­pionatul. Bugetul nu ne permite să mai aducem jucători și nu o să mai aducem jucători din afară. Poate să mai fie un transfer dar va fi sigur un jucător român”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.