Sănătatea din bucate

Fructele… singure

06 Simona Timofte 885545343_nSimona Timofte

Este foarte interesant că oamenii nu ştiu când trebuie să mănânce fructele.
Mulţi pacienţi care-mi trec pragul cabinetului îmi spun (ceea ce ştim de altfel cu toţii încă  din copilărie) că fructele le consumă chiar după masă în loc de desert. Din păcate, nu este un obicei bun acest lucru, chiar dacă cu el am crescut toţi… În tradiţia Ayurveda (medicina indiană) care durează de mii de ani, se ştia că fructele sunt mâncarea  cea mai preţioasă şi dătătoare de energie şi de viaţă; că dacă sunt consumate odată cu alte alimente, sau chiar după, duce la formarea unor toxine din cauza fermentării fructelor, alterându-se astfel întreaga masă. Acest lucru se datorează timpilor diferiţi de digestie pe care le au fructele faţă de orice aliment: acestea trec prin stomac în 20-30 de minute (fructele proaspete) spre deosebire de aproape toate celelalte alimente care trec din stomac în aproximativ două-trei ore. Ştim cu toţii că fructele sunt mai importante decât proteinele, conţin apă în proporţie de 80-90 la sută, curăţând astfel corpul de toxine; conţin enzime, minerale, aminoacizi, carbohidraţi. Este foarte important să ştim cum şi când să consumăm fructele pentru a avea parte de toate beneficiile dătătoare de viaţă ale acestor minunăţii ale naturii. Nu vă feriţi de a le consuma cu orice ocazie în loc de o masă sau la gustările dintre mesele principale; Le recomand în special pe cele de sezon, cum ar fi acum  căpşunele… acestea sunt foarte sănătoase pentru organism dacă reuşim să facem câte o zi pe săptămână o cură de căpşune: dimineaţa, prânz şi seara… căpşune, iar la gustări… căpşune…

(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura