Fraţii Secrieru, remarcaţi la „Trofeul Vâlcea”

6 februarie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

04 x 2 sahistul secrieruCiprian Marinuţ

Şahiştii Andrei (foto) şi Georgiana Secrieru, de la CS Vulcan, au impresionat prin talentul lor şi calitatea jocului etalat  la turneele din cadrul „Trofeului Vâlcea”, desfăşurate recent la Rm. Vâlcea.
Andrei Secrieru are doar 10 ani şi un coeficient Elo de 1644. Cu acest „C.V.” el fost cotat pe poziţia 28 la startul turneului A, la care au participat 33 de jucători cu vârste până în 78 de ani, de la cluburi din Alba Iulia, Timişoara, Galaţi, Târgovişte, Cluj Napoca, Piteşti, Craiova, Arad, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea. În ciuda vârstei, Andrei a reuşit să acumuleze 3,5 puncte şi să urce nouă poziţii în clasamentul general, clasându-se pe locul 19 la finalul celor şapte runde, lăsând în spate 10 jucători cu Elo mai mare decât al lui. Andrei a avut ca adversari trei candidaţi de maestru, trei jucători de categoria I şi unul de categoria a II-a. Micuţul şahist din Vulcan a reuşit trei remize cu CM Ştefan Covaci, în vârstă de 69 de ani (Elo 1.827), cu CM Nicolae Vârtopeanu (78 de ani, Elo 1.783) şi cu Janosi Szebeni Pal (70 de ani, (Elo 1.777) şi i-a învins fără probleme pe craioveanul Ion Bătranca (Elo 1.653) şi vâlceanul Mihai Băiaşu (Elo 1.396). Turneul a fost câştigat de Mihnea Costachi, de la Universitatea Alba Iulia.
Sora sa, Georgiana Secrieru (7 ani), s-a descurcat foarte bine la Trofeul Speranţelor, acumulând 4,5 puncte, clasându-se pe locul şapte la general şi pe poziţia secundă în ierarhia feminină. „Premiul de 100 de lei obţinut îl va împărţi cu Andrei, care în momentul de faţă îi este antrenor. Pentru Andrei, cel mai important este că şi-a câştigat respectul şi admiraţia celor cu mult mai în vârstă decât el, făcându-şi prieteni şahişti cu experienţă, cu care va ţine legătura”, a afirmat Livia Secrieru, mama celor doi şahişti. La turneul de la Rm. Vâlcea au participat 10 candidaţi de maestru, un maestru FIDE şi doi maeştri naţionali.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gala campionilor

Cornel Gărdean, Ionuţ Rudeanu şi Valentin Banciu au fost primii clasaţi în ierarhia generală a celor mai buni piloţi din...

A dat cu maşina peste moped

Miercuri, în jurul orei 18:46, o femeie în vârstă de 52 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe...

Prins şi dus la puşcărie

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Hunedoara l-au identificat pe un bărbat, pe numele căruia Judecătoria Hunedoara a emis,...

Închide