Fotbalul, automobilismul, ciclismul şi motociclismul – sporturile care pot organiza primele competiţii

3 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe (foto), a anunţat că fotbalul, automobilismul, ciclismul şi motociclismul sunt sporturile care vor organiza primele competiţii, conform ordinului comun al MTS şi Ministerului Sănătăţii, care reglementează reluarea activităţii sportive în România.

Competiţiile fotbalistice vor fi reluate începând cu 13 iunie, cele automobilistice din 20 iunie (etapele de la Cheile Grădiştei şi Adâncata) iar ciclismul din 2 iulie, cu Turul Ciclist al Sibiului.
Sunt în discuţii pentru aprobări la MTS şi organizatorii uneia dintre cele mai importante competiţii de motociclism din calendarul internaţional, Romaniacs -Red Bull care doresc desfăşurarea acesteia în 21-25 iulie.
“Din punctul meu de vedere, ca pregătire, acoperim majoritatea sportului cu aceste norme de la 1 iunie. Deci, poţi să iei acest ordin şi să îţi adaptezi practicarea oricărui sport la actualele condiţii. Nu poţi pune doi pugilişti să boxeze, însă se pot antrena în sală lovind sacul raportându-se la măsurile de distanţare”, a explicat Ionuţ Stroe.
Aşadar se permite organizarea şi desfăşurarea în aer liber, în bazine acoperite sau nu, a activităţilor de pregătire fizică a sportivilor legitimaţi şi a competiţiilor sportive (cu excepţia sporturilor de contact), precum şi a antrenamentelor în săli, fără participarea spectatorilor, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului Tineretului şi Sportului şi ministrului Sănătăţii. (N.Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fotbal. Liga a IV-a. Minerul Uricani se pregăteşte pentru reluarea campionatului

În această pauză forţată de pandemia de coronavirus, conducerea clubului Minerul Uricani a perfectat câteva transferuri importante pentru formaţia din...

Fotbal. Liga a III-a. CS Hunedoara aşteaptă noile contracte şi reluarea pregătirilor

Toată lumea aşteaptă cu interes reluarea competiţiilor fotbalistice în ţara noastră. La nivelul Ligii a III-a lucrurile sunt clare, competiţia...

Cum pot scăpa hunedorenii de deşeurile electrice

În această lună, Primăria municipiului Hunedoara şi Asociaţia RoRec, alături de operatorul local partener, organizează o acţiune specială de colectare...

Închide