Fotbalişti hunedoreni, la muncă în străinătate

11 x 2 Ionut-ButaSărăcia cluburilor de fotbal din judeţ îi obligă pe unii dintre jucători să aleagă calea exilului. Astfel, trei fotbalişti care au evoluat în Liga a IV-a Hunedoara au plecat, în ultimele două-trei luni, la muncă în străinătate şi doar unul a revenit acasă pentru a juca fotbal.
Atraşi de câştiguri mai mari
La doar 26 ani, Ionuţ Buta (foto), fundaşul central format de clubul CFR Simeria şi legitimat până în iarnă la Metalurgistul Cugir, a renunţat la fotbalul de performanţă pentru a pleca la muncă în Scoţia. Ionuţ Buta a jucat în cariera sa la CFR Simeria, Naţional Sebiş şi Metalurgistul Cugir, fiind legitimat pentru un tur de campionat şi la FC Hunedoara, unde nu a apucat să debuteze oficial. Principalul motiv pentru care fundaşul părăseşte România este unul de ordin financiar, el urmând să câştige mai bine decât ar fi făcut-o ca fotbalist. „A fost o decizie foarte dificilă, dar din punct de vedere financiar, este mult mai convenabil pentru mine. Este un moment de cotitură şi îmi pare nespus de rău că părăsesc o echipă unită, un grup adevărat“, a declarat Buta. „Despărţirea de Buta ne pune în dificultate, întrucât aveam respectivul compartiment acoperit, iar acum trebuie să-i găsim înlocuitor. Sunt ciudate aceste plecări la muncă, am pierdut trei jucători într-un interval scurt de timp, din acelaşi motiv”, a spus Marius Opric, antrenorul jucătorului.
Simerianul este al cincilea fotbalist din judeţ care se lasă de fotbal în ultima perioadă. Cu câteva luni în urmă, un alt fotbalist hunedorean renunţa la fotbal pentru a munci în străinătate. Mijlocaşul lui FC Hunedoara, Constantin Vişan, părăsea trupa de pe Cerna, pentru a lucra ca şi curier în Germania. Drumul în sens invers l-a parcurs atacantul din Valea Jiului, component al echipei FC Hunedoara, Cristian Deaconescu, care în vară s-a reîntors în fotbalul din judeţ, după ce a lucrat în Anglia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare