Sport

FOTBAL. România va evolua în Grupa a 3-a din Liga B la Liga Națiunilor

În urma tragerii la sorţi efectuate la Montreux (Elveţia), echipa naţionala de fotbal a României va evolua în Grupa a 3-a, alături de Bosnia-Herţegovina, Finlanda şi Muntenegru, în Liga B a ediţiei 2022-2023 a Ligii Naţiunilor.

Șansă mare
Echipa noastră a avut o șansă mare, deoarece a evitat echipe puternice precum Ucraina, Scoţia, Suedia, Rusia sau Norvegia.
Din grupa noastră, Bosnia a terminat în grupa pentru CM 2022 doar pe locul 4, deasupra Kazahstanului, dar sub Franţa, Ucraina şi Finlanda, pierzând pe teren propriu cu Finlanda şi Ucraina şi remizând cu Kazahstanul.
Finlanda, participantă la EURO 2020, a ratat la limită continuarea drumului spre CM 2022, terminând la un punct de locul de baraj ocupat de Ucraina în grupa câştigată de Franţa. Înfrângerea de pe teren propriu, 1-2 cu Ucraina, a contat major pentru deznodământul preliminariilor, dar Finlanda a remizat la Kiev, a învins în Bosnia şi a luat 6 puncte cu Kazahstanul.
Muntenegru a fost adversara României în preliminariile CM 2018, cât şi în Liga Naţiunilor, la prima ediţie. Muntenegru a încheiat ultima campanie (CM 2022) peste Letonia şi Gibraltar, dar sub Olanda, Turcia şi Norvegia.
Menționăm că prima clasată din grupă va promova în Liga A, iar ultima clasată va retrograda în Liga C.
Meciurile din grupe se vor desfășura
între pauzele internaţionale, câte două partide, în perioada 2-8 iunie 2022, 8-14 iunie 2022, respectiv 22-27 septembrie 2022.
Turneul final (Liga A) va avea loc în perioada 14-18 iunie 2023, semifinalele fiind programate pe 14 şi 15 iunie, iar finala mică şi finala pe 18 iunie.
Meciurile de baraj vor avea loc, tur- retur, pe 21-23, respectiv 24-26 martie 2024.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura