Sport

FOTBAL. Retezatul Hațeg, victorie importantă pentru promovarea în Liga a III-a

Disputată sâmbătă pe Stadionul din Hațeg, prima întâlnire dintre formațiile CSO Retezatul Hațeg (campioana ju­dețului Hunedoara) și ACS Magica Balta Caransebeș (campioana din ju­dețul Caraș-Severin), a oferit specta­co­lul dorit de cei circa 1.000 de spec­tatori din tribune.

Diferența putea fi și mai mare
Aflată la cea de a treia tentativă de promovare în Liga a III-a, formația din Hațeg a pregătit mult mai atent acest prim joc și, chiar dacă a fost condusă la un moment dat, elevii lui Dan Bona au reușit o victorie la un scor care, practic, le asigură o posibilă promovare. Oaspeții au deschis scorul la mijlocul primei re­prize (min.23) prin Negrei, cel care a agățat un balon în apropierea careului de 16 m advers și cu un lob peste portarul Tonca a înscris la vinclu, printr-o execuție de excepție. Gazdele au continuat să construiască și a pus presiune pe echipa oas­pete, astfel că în minutul 33 s-a re­sta­bilit egalitatea pe tabelă. A fost o lo­vitură liberă executată de Pițigoi, iar din interiorul careului, Țuligă a dat gol. Repriza secundă a fost dominată de către echipa gazdă, care a controlat jocul și a mai înscris o dată prin același Robert Popa, în minutul 60, iar apoi către finalul partidei, Pau a urcat scorul la 4-1. Men­țio­năm că această diferență de scor pu­tea fi mai mare, dar Pau, Lupulescu și Casian au ratat din situații bune.
Cu această victorie, echipa CSO Retezatul Hațeg își asigură un retur li­niștit și o posibilă promovare, dacă ju­că­torii pregătiți de Dan Bona vor gestiona cu atenție cele 90 de minute care mai sunt de disputat.
Partida retur se va desfășura, sâmbătă 25 iunie, de la ora 17.30 la Caransebeș la finalul căreia, conducerea tehnică și ad­ministrativă dar și administrația locală din Hațeg speră să se înregistreze re­ve­nirea, după 12 ani, în Liga a-III-a a echipei din Hațeg.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura