FOTBAL. Meciurile de la EURO 2020, cu un sfert din spectatori în tribune

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat că meciurile organizate pe teritoriul României în cadrul turneului final al Campionatului European de fotbal – EURO 2020 se vor defăşura cu 13.000 de spectatori în tribune, reprezentând 25 la sută din capacitatea Arenei Naţionale.

Un plan de acces
„Meciurile se vor defăşura cu spectatori în tribune.Guvernul României s-a angajat să adopte legislaţia necesară, astfel încât me­ciurile din cadrul Turneului Final al Campio­na­tului European de Fotbal Euro 2020 or­ga­ni­zate în 2021 pe teritoriul României să se poată des­făşura cu prezenţa în tribune a unui număr ma­xim de 13.000 de spectatori, re­pre­zentând 25 la sută din capacitatea tribunelor Arenei Naţio­nale”, se menţionează în co­municatul citat.
Ministrul Eduard Novak a declarat: “Avem şansa istorică de a fi parte a unui eveniment sportiv de anvergură şi de a demonstra că ne putem onora obligaţiile la cele mai înalte stan­darde de organizare şi siguranţă sani­tară. Spec­tacolul sportiv rămâne o mare bu­cu­rie pentru noi toţi, iar calitatea de organi­zatori este un motiv de recunoaştere a ca­pacităţii noastre în acest sens, deci de mândrie naţională”.
Structura Locală de Organizare a EURO 2020 la Bucureşti şi Federaţia Română de Fotbal au pregătit un plan de acces al spec­tatorilor într-o proporţie de 25 la sută din capa­citatea Arenei Naţionale – locul unde vor fi găz­duite cele 4 meciuri atribuite. Fiecare spectator va fi testat şi/sau verificat în ziua meciului deşi UEFA nu impune testare indi­viduală, dar a dat ca exemplu planul su­pli­mentar de la Bucureşti, pe care îl susţine şi la care contribuie fi­nan­ciar.Suporterii străini care şi-au păstrat biletele sunt core fans, astfel încât îi interesează doar meciurile, nu turismul. Există, deci, o pro­ba­bi­litate extrem de redusă ca aceştia să stea mai mult de 48 de ore pe teritoriul României.Nu se creează precedent pentru alte evenimente, EURO având regim special. Este declarat eve­niment „de interes public şi de importanţă naţională” prin HG 1093/2013.
În această formă şi cu aceste argumente, pla­nul de acces al publicului în proporţie de 25 la sută este deja avizat de UEFA, Institutul Na­ţional de Sănătate Publică şi a întrunit con­sensul Comitetului Interministerial EURO 2020, la şedinţa din 3 martie 2021.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Naţionala de futsal poate prinde locul al doilea

Echipa naţională de fotbal în sală a României va întâlni echipa similară din Serbia, vineri, la Vrşeţ şi apoi pe

Europenele de gimnastică, decisive pentru participarea la Olimpiadă

În perioada 21-25 aprilie, 166 gimnaşti şi 116 gimnaste vor concura pentru medaliile continentale şi pentru calificarea la Jocurile Olimpice.

Ce lot este pregătit pentru calificarea la Campionatul Mondial de handbal

Selecţionerul naţionalei de handbal a României, Adrian Vasile, a anunţat lotul pe care se va baza în dubla contra Macedoniei

Închide