FOTBAL. Mai avem de aşteptat pentru Campionatul European U19

Comitetul Executiv al Uniunii Europene de Fotbal (UEFA) a decis ca România să găz­duiască ediţia din 2025 a Campionatului European Under-19.
Această competiţie era programată să aibă loc în România anul acesta, dar a fost anu­lată din cauza pandemiei de Covid. Com­pe­ti­ţia urma să reunească 8 echipe, urmând să se dispute un total de 15 partide. Repre­zen­tativa tricoloră U19, pregătită de Daniel Oprescu, era calificată direct, din postura de gazdă.
Cele patru arene nominalizate acum de FRF în dosarul de candidatură cu care s-a câş­tigat anul trecut organizarea competiţiei, erau Stadionul “Ilie Oană” – Ploieşti , Sta­dionul “Giuleşti” – Bucureşti , Stadionul “Arcul de Triumf” – Bucureşti şi Stadionul “Anghel Iordănescu” – Voluntari .
Competiţia UEFA este continuatoarea Turneului de Juniori FIFA care a debutat în 1948 şi a fost preluat de forul continental european din 1955. Din 1980, a fost dedicat categoriei de vârstă U18, iar din 2002, de­dicat categoriei U19. În istoria formatului ac­tual, România a găzduit acest turneu în 2011.
Până la ediţia care se va organiza în 2025 la Bucureşti,următoarele ediţii ale compe­tiţiei se vor disputa în Malta – 2023 şi Irlanda de Nord – 2024.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cine va câştiga Liga a IV-a de fotbal

Iată mai jos cum arată clasamentul din Liga a IV-a a judeţului Hunedoara înainte de disputarea, astăzi, a ultimei etape

Ultimul act pentru Liga I de futsal

Scorul general între Imperial Wet Miercurea Ciuc şi United Galaţi, echipele care joacă finala Ligii I de futsal, este după

GIMNASTICĂ. Emoţii pentru sportivii din România

În Arena St Jakobshalle din Basel (Elveţia) vor debuta astăzi întrecerile Campionatelor Europene de gimnastică artistică pentru se­niori, ultima competiţie

Închide