Fotbal. LPS Cetate Deva s-a reunit

Nicolae Gavrea

Echipa de fotbal de Liga a III-a, LPS Cetate Deva, s-a reunit miercurea trecută pentru primul antrenament în vederea începerii noului campionat. La convocarea antrenorului Ştefan Nanu au răspuns prezent un număr de 18 jucători, dar au fost şi câteva absenţe motivate.

La această primă întâlnire am consemnat şi primele despărţiri certe de unii jucători din vechiul lot devean, dar sunt şi destule nume în stand-by la capitolul transferuri – veniri şi plecări. Nucleul lotului din campionatul trecut a rămas însă acelaşi, semn bun în ceea ce priveşte viitoarea omogenitate a echipei.
În primele 10 zile de antrenament se va face obişnuita adaptare la efort, după lunga pauză competiţională (din noiembrie anul trecut, echipa a susţinut un singur joc oficial, cel cu Dumbrăviţa din prima etapă a returului). Aşa cum cer reglementările actuale, devenii lucrează în grupe de maximum 10 jucători. Treptat se va trece la un program în care alergările vor alterna cu jocuri, se va lucra şi la sală pentru forţă, iar în ultima parte a pregătirilor echipa va susţine mai multe amicale. Există şi varianta efectuării antrenamentelor pe terenul de la Hărău, după ce iniţial conducerea se hotărâse pentru Certej, pentru că aşa cum se ştie, stadionul din Deva este în plină reconstrucţie.
„Iana a semnat cu Slatina, Herci s-a înţeles cu cei de la Hunedoara, Velcotă a plecat la Pandurii, Bîrzan s-a întors la Craiova, însă am înţeles că nu va fi reţinut de cei de acolo, Iovu încă nu a venit de la Bucureşti, Chivu este încă în Anglia, dar revine cu siguranţă la Deva în zilele următoare, Filip este în Grecia şi mi-a spus că are ceva oferte de la Liga 2, Puşcaşu şi-a terminat contractul, iar Subţirică a avut examene la facultate şi şi-a luat licenţa.
Ne mai trebuie trei – patru jucători, doi cu experienţă, alături de alţi doi tineri foarte buni. Vreau să îl aduc pe Pistriţu, generaţia 2000, jucător de bandă dreaptă, fost la Râmnicu Vâlcea, pe Claudiu Stan, la care încă aşteptăm răspunsul celor de la Dinamo, încă un junior 2001 de la Craiova şi un atacant cu experienţă cu care suntem în discuţii avansate. Vasile Cristian a preferat un contract cu Tunari, mai aproape de casă decât Deva”, a declarat Ştefan Nanu.
În perioada care este până la debutul sezonului viitor, dacă vor fi respectate datele stabilite de către federaţie şi nu vor fi modificări, adică opt săptămâni, Cetate îşi doreşte să joace cel puţin şase amicale, ideal câte unul în fiecare săptămână. „Am fixat deja un amical în 14 august, cu Crişul Chişineu Criş, o dublă întâlnire cu Şelimbăr, pe 24 şi 31 iulie, probabil ambele jocuri pe terenul lor, iar peste două săptămâni suntem invitaţi la un patrulater la Sibiu, tot de cei de la Şelimbăr”, a mai spus antrenorul devenilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.