Fotbal, Liga a IV-a: Gloria Geoagiu, campioană de toamnă

Nicolae Gavrea

Finalul turului de campionat din Liga a IV-a de fotbal din judeţ a stabilit campiona de toamnă după desfăşurarea ultimelor două jocuri restante. În cele din urmă, pe primul loc au terminat cei de la Gloria Proinstal Geoagiu, care au acumulat acelaşi număr de puncte ca şi cei de la AS Aurul Brad, dar echipa din Geoagiu are un golaveraj mai bun.

Ultimele două jocuri restante au aşezat şi clasamentul la final de sezon. Aurul Brad a întâlnit formaţia Universitatea Petroşani. Brădenii fiind favoriţi şi-au respectat blazonul şi au învins cu 6-2, fără comentarii. Echipa din Valea Jiului rămâne pe ultimul loc al clasamentului şi păstrează calitatea de “lanternă roşie” în acest campionat.
În cea de a doua partidă restantă, Gloria Proinstal Geoagiu a întâlnit vicecampioana ediţiei trecute, Inter Petrila, care, după un început şovăielnic de competiţie şi-a revenit spectaculos pe final de tur. Gazdele au condus cu 2-0 în min. 15, goluri marcate de Cârdei şi Constantin. Echipa din Petrila a reuşit să egaleze, prin golurile marcate de Bicu şi Duma, astfel că la pauză s-a intrat la vestiare cu un egal neaşteptat, 2-2.
După pauză gazdele au părut a fi mai hotărâte să tranşeze soarta partidei şi au ratat mai multe ocazii, fără a înscrie, iar cei care au trecut la conducere sunt petrilenii, prin golul lui Duma. Mai mult, Câmpean a înscris pentru petrileni şi tabela a arătat 4-2 pentru Inter.
Gloria Proinstal Geoagiu a avut, însă, un final excelent şi a reuşit, întâi, să reducă din diferenţă prin Vârlan, pentru ca, în prelungiri, Vişan să transforme un penalti corect acordat, iar partida s-a încheiat cu un egal 4-4, care ajută echipa din Geoagiu să se situeze pe primul loc, sfârşitul turului.
La finalul turului, Gloria Proinstal Geoagiu totalizează 26 de puncte, fiind urmată de Aurul Brad şi Retezatul Haţeg. Returul, unul care se anunţă a fi extrem de disputat, va începe în luna martie a anului viitor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.