Sport

FOTBAL Liga a III-a. Retezatul bate… Jiul şi se salvează de la retrogadare

Gazdele de la Retezatul Hațeg au jucat cu sabia deasupra capului, într-o partidă în care aveau doar o singură variantă, victoria, pentru a se salva din zona retrogradabilă. E adevărat că evo­luția Retezatului a fost una mai bună ca de obicei, dar încă mai sunt multe lucruri de pus la punct pentru ca echipa să poată juca fără emoții. Cel mai mult trebuie lucrat la mentalitatea celor care luptă sub culorile clubului.

S-au dezlănțuit
Cu Ion Sebastian în formă bună și cu Adrian Marinca activ, formația pregătită de Dan Bona și Ciprian Luca și-a creat câteva ocazii bune la poarta celor de la Jiul Petroșani, dar fără finalizare pe tabela de scor și datorită intervențiilor exacte ale apărării sportivilor din Valea Jiului, în special ale portarului Mario Popescu. După mai multe încercări, pe finalul primei reprize, neatent la o inter­ceptie, Lovas îl faultează în careul Jiului pe Prem, iar centralul Liviu Rășteanu a acordat corect lovitură de pedeapsă pentru gazde. A executat telefonat Arcuși, iar portarul Popescu a salvat din nou un gol ca și făcut. Astfel, la pauză rezultatul a fost egal, 0-0. Repriza secundă a lăsat plumb în picioarele jucă­torilor echipei gazdă cu fiecare minut care a trecut, iar acțiunile, puține, nu au mai avut aceeași claritate. Noroc cu acțiunea din minutul 77 a lui Prem care, de pe dreapta, a centrat în careul de 16 m advers și, aflat exact unde tre­buie, Ion Sebastian a împins balonul în plasa porții formației din Petroșani. A fost momentul descătușării, iar după ce au aflat și scorul de la Brad, jucătorii de la Retezatul Hațeg au răsuflat liniștiți și au încheiat jocul cu o victorie muncită și importantă, care îi va salva de la retro­gradare indiferent de ce rezultate se vor înregistra în ultima etapă.
„Am jucat în nota obișnuită, dar am întâlnit o formație care a avut o singură variantă, victoria și a făcut tot posibilul să o obțină. Noi am jucat pe o formulă cu care ne propunem să mergem pe un nou proiect, cu câțiva jucători în care eu am încredere. Pot spune că partida a fost bună pentru ambele formații, iar gazdele s-au salvat pe merit”, a declarat Flaviu Boroncoi, antrenorul de la Jiul.
Ciprian Luca, Retezatul Hațeg: “Mă bucur că am obținut o victorie necesa­ră astăzi. A fost un stres enorm și o pre­siune fantastică pe noi. Am ratat și un penalty care, dacă ar fi fost transformat, ar fi liniștit, cum se spune, apele. Privim acum cu încredere ultima partidă ca să ne asigurăm menținerea în această ligă”.
Retezatul: Lazăr Prem (min. 85 Schiopu), I. Sebastian, Lupulescu, Gh. Pooescu, Buzducea (min. 88 Pițigoi), Ssemakula, Marcu (min. 85 Robert Popa), Alex., Gavriluți (min. 79 Bănățeanu), Marinca, Arcusi. Rezerve neutilizate: Tonca, Păstilă, Selaje, Ov.Popescu. Antrenori Daniel Bona și Ciprian Luca.
CSM Jiul: Mario Popescu – Goileanu (min. 55 Fage), Lovas (min. 46 Dobrean), Torkoș, Pușca, Dioum (min. 55 Caraligea), Katalay, Keseg (min. 55 Turcu), Ferhaoui (min. 70 Văduva), Sandu Lucian, M. Bădărău Rezerve neutilizate: Jisa -Botoroagă,Turcu. Antrenor, Flaviu Boroncoi.
A pierdut acasă
Într-o altă partidă cu importantă deosebită pentru structura clasamen­tului, formația Aurul Brad a pierdut la scor, 1-5 (0-2), pe teren propriu, în fața echipei Voința Lupac, liderul în cla­samentul din zona play-out.

Iată rezultatele etapei 9 din play-out:

 • Viitorul Pandurii Tg. Jiu – Progresul Ezeriș 4-2
 • CSO Retezatul Hațeg – CSM Jiul Petroşani 1-0
 • CS Armata Aurul Brad – AFC Voinţa Lupac 1-5

Clasamentul din play-out după etapa 9

 1.  AFC Voinţa Lupac            9   6   0    3    27-13   45
 2.  CSM Jiul Petroşani          9   2    1    6    7 -12    35
 3.  CSO Retezatul Hațeg       9   6   0    3    16-10    31
 4.  Viitorul Pand. Tg. Jiu 2   9   6   0    3    19-13   29
 5.  CS Armata Aurul Brad    9   4    1    4    11-10    27
 6. ACS Progresul Ezeriş       9    1    2    6    11-28    15

Programul ultimei etape din 27 mai ora 18.00

 • Progresul Ezeriş – CS Armata Aurul Brad
 • AFC Voinţa Lupac – CSO Retezatul Hațeg
 • CSM Jiul Petroşani – ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu

(N. Gavrea)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura