FOTBAL Liga a III-a. Meciurile echipelor din judeţ în etapa a 14-a

Campionatul din eşalonul trei continuă iar astăzi sunt programate primele partide din etapa cu numărul 14. Formaţia CSM Deva sus­ţine un meci care poate fi decisiv în tentativa de a ocupa la final poziţia a doua în seria 7, adică un loc care duce şi el la baraj (primul fiind acontat de formaţia Viitorul Şelimbăr, lider autoritar în clasamentul seriei).
Echipa deveană aflată acum pe locul 5 cu un total de 19 puncte şi un golaveraj pozitiv 19-15, fără antrenorul Ştefan Nanu va evolua în deplasare la Măgura Cisnădie, echipă aflată pe locul secund în clasament şi care a acu­mulat 7 puncte din 9 posibile de la reluarea campionatului – ca şi CSM Deva. Formaţia din Cisnădie are un total de 23 de puncte, go­la­veraj 12-12 şi are nevoie de puncte fiind ur­mă­rită de formaţiile Gaz Metan Mediaş 2 şi Gilortul Tg. Cărbuneşti , care au la activ câte 21 de puncte. Partida va începe la ora 17, ora ofi­cială de disputare a meciurilor din luna aprilie.
Reamintim că în etapa trecută CSM Deva a câştigat cu 2 – 0 în faţa conjudeţenei CSM Jiul Petroşani, meci disputat la Simeria, prin golurile marcate de Şulea, în condiţii vitrege pentru deveni, care au avut o echipă alcătuită la limită din jucători aduşi de la formaţia a doua a clubului, ca urmare a carantinării celor din lotul principal, unii cu teste pozitive la con­trolul obligatoriu dinainitea jocului. Măgura Cisnădie a învins cu 1 – 0 în deplasare fosta ocupantă a locului doi, Gaz Metan Mediaş II, unicul gol fiind reuşit de Stelea din penalty în min. 45. Echipa antrenată de Ioan Luca a început acel joc în formula Kenneth, Stelea, Stoia, Bărculeţ, Ban, Cornea, Macrea, Luca, Condrea, Stanciu, Băilă. Au mai intrat pe par­curs Bolta, Belaşcu şi Tomuta.
Meciul din tur nu s-a disputat, fiind omologat cu 3 – 0 „la masa verde” pentru Deva (din cauza cazurilor de covid înregistrate mai întâi la sibieni, apoi la deveni).
În această serie ,mâine se dispută două meciuri care interesează direct echipa noas­tră, în cazul obţinerii unui rezultat pozitiv la Cisnădie. Gilortul Târgu Cărbuneşti (locul 4, 21 de puncte) joacă acasă cu Viitorul Şelimbăr (locul 1, 37 de puncte, matematic calificată la baraj), iar Gaz Metan Mediaş II (locul 3, 21 de puncte) va evolua în deplasare cu Flacăra Horezu (locul 6, 16 puncte).CSM Jiul Petro­şani, se menţine în zona periculoasă a cla­sa­men­tului, pe locul opt ( 12 puncte din 13 partide, golaveraj negativ 13-23 ) şi va evolua pe terenul din Valea Jiului în compania lan­ternei roşii din serie, Minerul Costeşti. Chiar şi cu o victorie, echipa pregătită de Anton Sede­caru, nu va urca în clasament dearece gola­verajul negativ nu o poate plata peste echipă din Dăeşti.

Programul etapei 14, din seria a VII-a:
CS Măgura Cisnădie – CSM Deva
AFC Hermannstadt 2 – CS Viitorul Dăeşti
ACS Flacăra Horezu – CS Gaz Metan Mediaş 2
CSM Jiul Petroşani – ACS Minerul Costeşti
CS Gilortul Tg. Cărbuneşti – ACS Viitorul Şelimbăr

În seria a IX-a, formaţia CS Hunedoara (locul şapte cu 16 puncte, golaveraj 14-15),cu mo­ralul ridicat după victoria din etapa trecută obţinută la Galda şi cu şase puncte din cele 10 impuse de Consiliul de administraţie al clu­bului, joacă acasă, mâine cu ocupanta locului cinci în serie, ACS Sticla Arieşul Turda( 18 punc­te, golaveraj 22-18). Poate fi o partidă liniştită în condiţiile în care oaspeţii nu au un obiectiv major, dar hunedorenii au nevoie de o victorie în pespectiva jocului din etapa urmă­toare când vor întâlni liderul, Unirea Dej.

Programul etapei 14, seria a IX-a
FC Unirea Dej – CS Unirea Ungheni 2018
AFC Unirea Alba Iulia – CS Ocna Mureş
Sănătatea Cluj-Napoca – CSM Avântul Reghin
CSO Cugir – ACS Industria Galda
CS Hunedoara – Sticla Arieşul Turda

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare