Sport

FOTBAL Liga a III-a. Jiul Petroșani, misiune imposibilă

Jiul Petroșani a anunțat reuniunea lotului pentru pregătirea din se­zo­nul care urmează, pe data de 22 ianuarie. Aflată pe locul 6 din seria a VII-a echipa din Valea Jiului nu își găsește cadența, deși a avut un debut bun în sezonul 2023-2024 și a stat pe primul loc în clasament câteva etape din campionat.

Derby așteptat
De altfel, la debutul sezonului con­du­cerea de atunci a clubului din Petroșani stabilise ca obiectiv cali­fi­carea echipei în play-off, dar după evo­luțiile din ultimele etape dispu­tate în 2023 echipa are șanse mi­ni­me să își mai îndeplinească obiec­ti­vul în ultimele trei etape rămase din sezonul regular. E la opt puncte sub Viitorul Șimian, clasată pe locul 4, ul­timul care duce în play-off. Conform statisticii, după 15 etape disputate în campionatul 2023- 2024, echipa din Valea Jiului a acumulat 19 puncte și este la egalitate cu Voința Lupac și Gilortul Târgu Cărbunești, dar CSM Jiul are un golaveraj mai bun decât cele două echipe. Play-off-ul este aproape imposibil de prins în ulti­mele trei etape ale sezonului regular, fiindcă ultima formație situată pe locurile care duc în grupa de cali­fi­care în barajele de promovare este Vii­torul Șimian, cu 27 de puncte strân­se.
Jiul Petroșani a renunțat la cola­bo­rarea cu unii dintre jucătorii foști ti­tulari. Au rupt înțelegerea cu clubul cinci jucători, Daniel Marincat, Andrei Istrate, George Dănăilă, Vlăduț Stancu și Ferhaoui Stephane.
„Primesc telefoane de la jucători care își doresc să vină la noi și asta mă bucură foarte mult. Asta ne dă putere și ne bucură. Deocamdată suntem în discuții și vom porni cu forțe proaspete. Vom face o analiză a tot ceea ce înseamnă lotul nostru și o să vedem atunci exact de ce avem nevoie, după o discuție cu antre­no­rul, cu întreg staff-ul clubului Jiul Pe­troșani”, a spus Erika Preda, direc­torul clubului. Primul joc oficial, la reluarea campionatului, va fi aștep­tatul derby județean în care CSM Jiul Petroșani va întâlni formația CSM Deva.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura