Sport

FOTBAL Liga a III-a. Hunedorenii și-au asigurat primul loc la intrarea în play off

Debut cu dreptul în ultima parte a campio­natului pentru trei din cele patru echipe hu­ne­dorene în Liga a III-a. Astfel, CS Hunedoara a jucat și a câștigat în deplasare, la Avântul Reghin, cu 2-0 (1-0) , exact ca și în turul de campionat. Au marcat Hergheligiu (min. 8) și Simon (min. 76)., hundorenii păstrându-şi po­zi­ția de lider al clasamentului din seria a IX-a.

Emoții în prima repriză
Grație victoriei de la Reghin și egalului înregistrat de Metalurgistul Cugir la Turda, Hunedoara și-a asigurat (și) matematic pri­mul loc la intrarea în play-off, cu două runde înainte de finalul sezonului regulat.
CS Hunedoara a jucat cu: Lefter – Iacob (74 Bradu), Garutti, Vlad, Motta – Simon, Giura (83 R. Cristian), Mogoş, Buş (89 Dumitru) – Arnăutu (83 Mitran), Hergheligiu. Antrenor, Florin Maxim.
Deși au debutat mai slab, a primit un gol în primele minute ale partidei, a egalat și a trecut prin multe emoții în repriza secundă, gazdele de la CSM Deva au câștigat până la urmă cu 2-1(1-1) partida disputată la Orăștie în compania formaței Aurul Brad.
Brădeanul Leaha, complet nemarcat la mar­ginea careului advers, a deschis scorul în minu­tul 36 iar egalarea a venit în minutul 45 : Sulea, atent, a recuperat un balon venit dintr-o cen­tare și a împins mingea în poartă din apropiere.
În minutul 53 se putea decide soarta partidei într-un mod cu totul diferit: Bădescu luftează la o minge aparent fără probleme și Dărăban scapă singur cu poarta goală, dar trimite în bară, mingea fiind deviată dintr-un smoc de iarbă.
Victoria devenilor a fost stabilit în minutul 69: Sulea este faultat în careu de un adver­sar iar Stelea a transformat cu emoții penalty-ul acordat, deși mingea atinsă ușor de Raț a lovit bara și a intrat până la urmă în poartă .
CSM Deva câștigă cele trei puncte și se menține în clasament pe locul secund în seriea a VII-a.
Au evoluat următoarele formații: CSM Deva: Bădescu – Tod (61 Iordache), Plută, Dumbrăvean, Doboș – Bloj, Țoiu, Stelea, Cuibari (57 Săulescu) – Sulea (80 Marinca), Avramovici. Antrenor. Ștefan Nanu iar
Aurul Brad cu: Raț – Lupușor, Lup, Tecsi, Șoit, Miclean – Leucian (77 Jorza), Danciu (77 I. Filipaș), Leaha, Clemeniuc (66 Pașca) – Dărăban. Antrenor, Ioan Petcu.
De apreciat mesajul echipei devene la prezentarea înainte de joc, când cei care au intrat în teren au cerut NU Războiului.
Puncte importante
Trei puncte foarte importante pentru struc­tura clasamentului a cucerit și CSM Jiul Petroșani. Puncte în special pentru moralul echipei din Valea Jiului care va întâlni la finalul acestei săptămâni echipa Pandurii Tg. Jiu, acasă, pe stadionul „Petre Libardi”. Singurul gol din jocul disputat la Gilortul TG. Cărbu­nești a fost marcat de Marian Chiriţoiu.
CSM Jiul a evoluat în formula: Spânu – Bădărău, Ionică, Keszeg, Caralicea – R. Sandu, Oprișa – Mazilu, Ioniță (46 Chirițoiu), Cocină (35 Dyllan) – Mărmăneanu (95 Torkos).

Rezultatele etapei

Seria a VII-a
CSM Deva – Aurul Brad 2-1
Pandurii Târgu Jiu – Viitorul Şimian 2-2
Gilortul Tg. Cărbuneşti – CSM Jiul Petroşani 0-1
Voinţa Lupac – CSM Reșița 1-3.

Seria a IX-a
Sticla Arieşul Turda – Metalurgistul Cugir 0-0
Avântul Reghin – CS Hunedoara 0-2
Unirea Ungheni – Viitorul Cluj 3-1
CS Ocna Mureş – Sănătatea Cluj 2-3
Gloria Bistriţa Năsăud – Unirea Alba Iulia 1-0.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura