Sport

FOTBAL Liga a III-a. Federația se face că plouă, Corvinul plătește

Comitetul Executiv al FRF a ales să re­partizeze în noua ediţie a campio­na­tu­lui formația Corvinul 1921 Hunedoara în seria a IX-a, deși celelalte formații din județ au fost repartizate în aceeaşi serie, a şaptea.

Are nevoie de un buget mai mare
Cu toate acestea, CS Corvinul 1921 Hunedoara este nevoită să parcurgă mulți kilometri, până la Reghin, ori până la Târgu Mureş, asta deşi, din punct de vedere geografic, distanţele pe care trebuie să le facă celelalte repre­zen­tante ale judeţului (CSM Deva, Jiul Petroşani, Aurul Brad şi Retezatul Haţeg) sunt incomparabil mai mici.
În plus, dacă s-ar fi respectat cu adevărat criteriul geografic şi s-ar fi impus prezenţa unei echipe din judeţul Hunedoara, alte formații ar fi trebuit să facă parte din Seria a IX-a, pe criteriul invocat. Situaţia este dificil de înţeles şi acceptat, mai ales că şi în sezonul precedent clubul hu­ne­dorean a avut echipa în aceeași serie, fiind nevoit să organizeze deplasări pe distanţe foarte lungi, în timp ce, în acest sezon com­petițional, clubul din Bistriţa (mult mai aproape de Cluj şi Mureş) a fost re­partizat în seria a X-a. Mai mult, clubul hunedorean va trebui să îşi ajus­teze şi bugetul, având în vedere costurile mai mari în ceea ce priveşte deplasările şi cazările aferente, spre deosebire de ce­lelalte cluburi amintite mai sus. Federaţia Română de Fotbal nu a dat curs sesizării făcute de către condu­ce­rea Corvinului, prin care s-au cerut lă­mu­riri legate de modul în care s-a făcut această repartizare în serii.