Fotbal Liga a III-a. Devenii au câștigat, hunedorenii au remizat iar Aurul și Jiul au pierdut

Etapa a șasea din Liga a treia a adus câ­teva surprize în ceea ce privește structura clasamentului, mai ales în partea inferioară, în ambele serii, în care evoluează formațiile din județul nostru.

Gazdele au ratat mult
Astfel, echipa CSM Deva condusă de Ște­fan Nanu a înregistrat vineri o nouă victorie pe terenul de la Orăștie, în partida în care a întâlnit formația Viitorul Pandurii II. Devenii s-au impus la limită, scor 1 – 0, dar au fost foarte multe ratări în contul gazdelor.
Încă de la debutul jocului, Sulea a reluat imprecis din voleu mingea centrată în careu de Kelemen și, apoi, în min.6 am consemnat marcarea unicului gol al partidei: Stelea a interceptat o pasă greșită la 30 de metri de poarta adversă, l-a deschis perfect în adân­cime pe Kayondo și acesta a trimis din 12 metri pe lângă portar pentru 1 – 0.
Sulea a avut o șansă la o minge respinsă slab în careul gorjean, dar șutul său a fost deviat în corner de Grecu (min. 8) iar oaspeții au trecut și ei pe lângă gol în min. 16: Geană a bătut bine o lovitură liberă și Feher a reluat cu capul pe lângă poartă din careul mic, iar Caba îl încearcă pe portarul devean cu un șut de la 25 de metri dar fără rezultat.
Până la finalul primei reprize consemnăm alte ocazii ale gazdelor: în min. 22 Țoiu a reluat spectaculos cu capul din plonjon centrarea lui Sulea după un contraatac purtat pe partea dreaptă, în min.25 Sulea a trimis de la 20 de metri puțin pe lângă bară iar în min.32 Kayondo reia cu capul dar peste transversală și apoi tot el a ratat de la circa 30 de m din poziție bună, balonul trecând peste poartă.
După pauză, devenii au continuat recitalul ratărilor. În min. 57, ănregistrăm o lovitură li­beră a lui Doboș cu minge trimisă în careu și recentrată cu capul de Iordache, la care Sulea reia cu pieptul practic de pe linia porții peste transversală. Vasilescu trimite mingea în bara laterală în min. 70, la o ieșire imprecisă din poartă a lui Grecu și tot Vasilescu, în min. 76 șutează de la 10 metri la colțul lung, însă min­gea trece puțin pe lângă poartă.

Importantă este victoria
O bună ocazie de a înscrie de către deveni s-a petrecut în min. 82: Kayondo pătrunde pe dreapta și trimite din patru metri în portar, mingea ajunge la Vasilescu și acesta reia spre poarta goală, însă Grecu salvează cu un reflex incredibil. Un minut mai târziu, același Vasi­lescu îl pune în posesia balonului pe Sulea, aflat singur în fața porții, dar acesta trimite peste. Ultima ocazie a fost în min. 85, când Bloj reia cu capul din 10 metri, însă portarul Pandurilor a reținut cu siguranță.
După joc, antrenorul devenilor, Ștefan Nanu a declarat: „Victoria este cea mai importantă, adică cele trei puncte obținute astăzi. Păcat de ocaziile irosite, ocaziile lui Sulea, ale lui Va­silescu, am avut și o bară. Îmi felicit jucătorii, în special pe Kayondo, a jucat accidentat, a avut două ligamente rupte, vine după o pauză de trei săptămâni, este victoria lui. Mă așteptam mai mult de la Sulea, un atacant cu experiența lui nu are voie să rateze de pe linia porții. Sun­tem în grafic, ne-am propus locurile 1 – 4, cu prezența în play-off. A fost un joc cu momente bune, am întâlnit astăzi o echipă bine așezată în teren, care a venit să joace, îi felicit și pe ei. Urmează pentru noi un meci cu Bradul, unul al orgoliilor, din punctul acesta de vedere va fi cel mai greu din campionat.”
CSM Deva: Bădescu – Kelemen, Plută, Iordache, Doboș – Peter (40 Vasilescu), Țoiu (76 Dobre), Stelea, Bloj – Kayondo, Sulea (84 Marinca). Antrenor, Ștefan Nanu.
Celelalte două formații hunedorene care evo­luează în seria a VII-a, atât ASA Aurul Brad cât și CSM Jiul Petroșani, au înregistrat re­zul­tate negative în această etapă, fiind învinse în deplasare.

Hunedorenii au luat un punct
În seria a IX-a, CS Hunedoara a făcut un prim pas greșit finalizând partida din d­e­pla­sare la egalitate, 1-1 cu formația CSO Ocna Mureș. Jocul a fost, așa cum preconiza antre­norul Florin Maxim, unul tensionat, ambele formații având câte un jucător eliminat, Da Motta (min.67) respectiv Claudiu Marcu (min.72) fiind trimiși la vestiare de către ar­bitrul partidei. Ambele goluri au fost marcate din lovituri de pedeapsă, mai întâi reușind acest lucru oaspeții, prin Andrei Hergheligiu, în prelungirile primei reprize și apoi Daniel Lup­șan (min.90+2 ). Cu acest rezultat de ega­li­tate, CS Hunedoara se menține pe primul loc al clasamentului din seria a IX-a.
Antrenorul echipei hunedorene Florin Ma­xim a declarat după meci: „Cred că mai echi­tabil era un 0 – 0 la cum a decurs jocul. Sunt fericit că Trășcan e bine, că nu am avut acci­den­tări, trecând peste săptămâna meciurilor cu FCSB și cu Bistrița. Atunci am gestionat mai bine momentele, am trecut peste euforia meciului din Cupă, acum am intrat în jocul adversarului, cu mingi lungi, nu am fost lucizi. Nu pot să spun că nu s-a făcut efort, dar în niște momente-cheie nu am luat cele mai bune decizii. S-a schimbat și ora de disputare a meciului, am făcut un singur antrenament de la această oră, dar și adversarul a jucat pe același teren, de la aceeași oră. Adversarii au fost puțin mai proaspeți, în unele momente asta s-a văzut, parcă și-au dorit mai mult. Nu fac analiză la cald, o să discut luni la antre­na­ment cu băieții despre ce s-a întâmplat. Im­portant e că am luat un punct.”

Seria a VII-a Rezultatele etapei

CSM Deva – Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2  1-0

Pandurii Târgu Jiu – Aurul Brad  2-0

Progresul Ezeriş – CSM Reșița  0-4

Voinţa Lupac – CSM Jiul Petroşani  3-2

Gilortul Târgu Cărbuneşti – Viitorul Şimian  3-1.

 

Clasamentul seriei a VII-a

CSM Reșița                   6          6       0     0     15 – 1 (+14)   18 puncte

Pandurii Târgu Jiu         6                  5              1     0     14 – 2   (12)   16

CSM Deva                    6                  4              0     2       7 – 3    (4)    12

Voinţa Lupac                6                  3              2     1    11 – 10    (1)   11

Progresul Ezeriş            6           3              1     2       6 – 7   (-1)   10

Gilortul Tg. Cărbunești  6                  2       1     3     8 – 13   (-5)     7

Viitorul Şimian             6                  1       2     3     10 – 11  (-1)     5

Viitorul Pandurii Tg.Jiu  6                   1              1     4     3 – 11   (-7)     4

CSM Jiul Petroșani        6                  0              1     5     5 – 12   (-7)   1

Aurul Brad                   6                  0              1     5     3 – 12.  (-9)  1

 

Seria a IX-a Rezultatele etapei

Sticla Arieşul Turda – AFC Unirea Alba Iulia  1-0

Gloria Bistriţa-Năsăud – Sănătatea Cluj   3-2

Avântul Reghin – Viitorul Cluj   2-2

Unirea Ungheni – Metalurgistul Cugir  1-2

CS Ocna Mureş – CS Hunedoara  1-1

 

Clasamentul  seriei a IX-a

CS Hunedoara             6           5       1      0     21 – 5 (+16)  16 puncte

Metalurgistul Cugir      6           4       2      0     13 – 8    (5)   14

Unirea Ungheni           6            4        0     2     16 – 7    (9)   12

Avântul Reghin           6           3        1      2     11 – 7     (4)   10

Viitorul Cluj                6          3        1      2     8 – 10   (-2)  10

Gloria Bistriţa N.         6           3        0      3     12 – 18   (-6)    9

CS Ocna Mureș           6           1        2      3       5 – 10   (-5)    5

Sticla Arieșul Turda     6           1        1      4       5 – 10   (-5)          4

AFC Unirea Ala Iulia    6            1        0      5       6 – 15   (-9)    3

Sănătatea Cluj           6            0        2      4        7 – 14   (-7)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.