FOTBAL. Liga a III-a: Deva pierde, Jiul nu se predă

Seria a-VII-a: CSM Deva, învinsă la Măgura Cisnădie

Echipa CSM Deva a jucat în debutul etapei, într-o formulă adaptată la situația existentă, deoarece opt jucători de bază plus conducerea tehnică a formației au fost indisponibili din cauza infectării cu Covid. S-a apelat deci la juniorii de la echipa a doua, cea care evoluează în liga a patra din campionatul județean, pentru a suplini absența titularilor. Cu toate problemele de efectiv, devenii au evoluat curajos în fața uneia dintre cele mai bune echipe din serie, dar nu a fost suficient pentru obținerea unui rezultat pozitiv. În aceste condiții, echipa deveană CSM Deva a pierdut, vinery, în deplasare în fața celor de la Măgura Cisnădie, scor 0 – 2, golurile fiind marcate de Kenneth (min. 22) și Bărculeț (min. 80).

Marius Sîrbu, cel care a condus antrenamentele în ultima săptămână și echipa de pe bancă la Cisnădie a declarat după joc: „Ne-au luat tare încă de la începutul meciului, au pus presiune pe noi în prima parte, când au și reușit să înscrie, la o centrare venită după un atac pozițional.După aceea, am echilibrat jocul, ne-am creat și noi situații de a marca, dar am ratat două ocazii mari. Repriza a doua, pot spune, că am dominat-o cam 75 – 80 la sută, atât teritorial cât și ca posesie. Din minutul 75, am jucat în 10 oameni, Izele a fost eliminat după al doilea cartonaș galben. Parcă am dominat și mai mult cu om în minus, însă ne-au prins pe un contraatac și s-a făcut 2-0. Uneori, fotbalul nu ține cu cei care joacă mai bine, așa cum a fost cazul în această partidă. Băieții au jucat atât cât au putut, atitudinea lor a fost OK.

Ne-am dorit cu toții să îi facem o surpriză plăcută lui Ștefan (n. red.: Nanu), care trece acum prin momente grele. Ne-au lipsit însă opt jucători de bază, plus că la finalul primei reprize a trebuit să îl înlocuim și pe Curescu – a primit un genunchi în spate și a fost scos cu ambulanța, suspect de fisură de coaste – iar Tecsi a jucat tot meciul cu întindere de ligamente, nu am avut alte soluții. Am înregistrat încă un debut la noi, Robert Izele, jucător născut în 2003. De fapt, toată banca noastră de rezerve a fost alcătuită numai din juniori, născuți între 2003 și 2005, pe lângă Manea sau Curescu din primul 11”.

În urma acestui rezultat, CSM se află la șapte puncte de locul 2, ocupat de Măgura Cisnădie, cu patru etape înainte de finalul campionatului.

CSM Deva: Manea – Teodorescu (min. 60 Ianc), Vasiu, Iordache, Curescu (min. 46 Iordache) – Bîrzan, Bogdanovici, Izele (eliminat min. 75), Ghighilicea – Șulea, Tecsi. Antrenor: Marius Sîrbu.

 

CSM Jiul Petroșani- victorie de moral
Jiul Petroșani – Minerul Costești 2 – 1 (0 – 1)

Echipa din Valea Jiului a jucat pe terenul de acasă cu formația aflată pe ultimul loc al clasamentului din seria a VII-a, Minerul Costești. Oaspeții au jucat încă din minutul 37 în inferioritate, după ce Zotică a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene. În cele din urmă, CSM Jiul Petroșani s-a impus cu 2 – 1 și, astfel, beneficiază de o gură uriașă de oxigen în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

Reveniți în 11-le de bază, deoarece au lipsit la ultimele partide, Sandu Remus sau Mărmăneanu au sprijinit echipa (care are în continuare absențe notabile din lot) în lupta pentru victorie, deși Jiul s-a văzut condusă pe tabelă practic la ultima fază din prima repriză. Claudiu Trașcă a transformat un penalty – contestat de gazde – pentru un fault în careu, cu toate că Haring a intuit direcția șutului.

Partea secundă a fost o goană nebună a echipei din Petroșani după egalare și o presiune constantă la poarta oaspeților. Bădărău a restabilit egalitatea cu 10 minute înainte de final, șutul său de la 16 metri găsind culoarul spre gol printr-un careu suprapopulat. Cel care a adus cele trei puncte echipei din Petroșani a fost Perșe, introdus inspirat în ultima parte a întâlnirii, care a fructificat cu un șut din mijlocul careului o centrare venită dintr-o lovitură liberă de pe partea stângă.

„Cât de cât, ne-am apropiat de o formulă de bază a echipei, cu toate că avem în  continuare destule absențe. Au lipsit și azi Cuibari și Ionică, ambii în continuare la izolare după contaminarea cu Covid. Mazilu e suspendat după cartonașul roșu primit cu Deva, a fost considerat recidivist și a primit o suspendare mai mare. Pentru noi, jocul acesta era unul considerat decisiv, iar băieții au intrat nervoși în prima repriză. Noroc că s-au mai calmat în repriza a doua și am putut reveni pe final, iar până la urmă a ieșit bine. Nu știu dacă a fost 11 metri la ei, trebuie să revăd faza ca să mă pronunț. Oricum, după pauză s-a modificat și jocul nostru, am reușit să scoatem mingea la margine și să fim mai periculoși în atac, să aducem mingi în careul advers. În plus, am beneficiat și de un om în plus. În partida următoare va lipsi Haring, care a primit al patrulea cartonaș galben și va sta o etapă, iar Arcuși s-a accidentat și a trebuit înlocuit”, ne-a declarat imediat după această victorie extrem de prețioasă Anton Sedecaru, antrenorul principal al petroșănenilor.

În urma rezultatelor înregistrate în etapa a 14-a, Jiul rămâne pe locul 8, dar se distanțează la 6 puncte de Hermannstadt II și la 9 de Minerul, practic prima retrogradată. Mai mult, se apropie la un singur punct de Horezu (locul 7) și la trei de Dăești (locul 6), adversara din etapa următoare.

CSM Jiul: Haring – Stoicoiu, Matei, Torkos, Arcuși (min. 70 Keszek) – R. Sandu, Bădărău – Szekely, Drăgoescu (min. 60 Tuță), Mărmăneanu (min. 72 Perșe) – Turcu. Antrenor: Anton Sedecaru.

 

Rezultatele din etapa 14 seria a VII-a 7

Flacăra Horezu – Gaz Metan II            1 – 3

Măgura Cisnădie – CSM Deva             2 – 0

Jiul Petroşani – Minerul Costeşti         2 – 1

Hermannstadt II – Viitorul Dăeşti       2 – 3

Gilortul Tg. Cărb. – Viitorul Şelimbăr 0 – 4

 

Clasament seria a VII-a

 1. Viitorul Şelimbăr         14     13    1    0     37 –  6      40 puncte
 2. Măgura Cisnădie        14       8    2    4     14 – 12     26 puncte
 3. Gaz Metan Mediaş     14       7    3    4      29 – 17    24 puncte
 4. Gilortul Tg. Cărb.        14       6    3    5      24 – 25    21 puncte
 5. CSM Deva                  14       5    4    5      19 – 17    19 puncte
 6. Viitorul Dăeşti             14       5    3     6     25 – 25    18 puncte
 7. Flacăra Horezu           14       4    4    6      28 – 26    16 puncte
 8. CSM Jiul Petroșani     14       3    6    5      15 – 24     15 puncte
 9. FC Hermannstdat       14       2    3    9      16 – 33       9 puncte
 10. Minerul Costeşti        14      1    3   10      14 – 36       6 puncte

 

Seria a IX-a CS Hunedoara – ACS Sticla Arieșul Turda 0-1 (0-0)

Cu un obiectiv intermediar stabilit de către membrii Consiliului de administrație ai clubului, mai precis, câștigarea a 10 puncte din patru partide, jucătorii hunedoreni se aflau la jumătatea îndeplinirii acestui obiectiv, având acumulate două victorii și aveau moralul ridicat înaintea partidei de sâmbătă.

Echipa din Turda a venit la Hunedoara hotărâtă să nu se predea ușor iar acest lucru s-a putut observa încă din primele minute ale partidei când turdenii l-au înceract pe portarul Lefter.

Prima acțiune au avut-o gazdele dar centrarea lui Robert Cristina în careul de 16 m advers l-a găsit bine pe Muscă. Însă, asistentul Ramona Udrea din Tg.Jiu l-a văzut în offside pe hunedorean și a semnalizat eronat această poziție. În offside este semnalizat greșit și Salcău de la oaspeți la faza imediat următoare, asistentul Daniela Constantinmescu din Craiova fiind cea care a avut multe semnalizări greșite pe parcursul întâlnirii de la Hunedoara.

Zamfir este faultat la limita careului de către Ionescu dar centralul nu acordă nimic. Se anunța un meci greu pentru gazde. A fost până la urmă o partidă fără spectacol cu multe, foarte multe greșeli ale brigăzii de arbitrii, centralul Costinel Iacob din Craiova, împărțind dreptatea din teren, cu totul diferit la faze asemănătoare, cu decizii contestate de ambele părți.

În min.12, Trăscan îl vede bine pe Bloj dar acesta nu reușește să trecă cu mingea de apărătorii echipei din Turda, balonul fiind scăpat în out. Neacșu vede un cartonaș galben la un fault de joc, în min. 17, decizie a centralului, contestată de jucătorii gazdă.Oaspeții vor beneficia de o lovitură liberă executată de Cimpoeșu, centrarea acestuia fiind reluată bine dar peste poartă de către Dan Florin, hunedorenii având marii emoții la această acțiune.

Zamfir este faultat în careul advers în min. 24 dar arbitrul nu vede și jocul a continuat tensionat și fără ca echipa gazdă să găsească soluții de a deschide apărarea celor de la Turda. Erwin Bloj execută bine o lovitură liberă, în min. 27 dar Muscă este neatent și abia atinge balonul ca capul, fără vlaga necesară ca să îl învingă pe portarul Onciu.

Până la pauză, am mai consemnat ratările lui Herci din min.32 și a lui Muscă din min.34 și din min.40, când a ratat din poziție singur cu portarul, mingea fiind trimisă peste transversală.

Hunedorenii au venit mai mobilizați de la vestiare, după pauză, s-au străduit mai mult dar fără efect pe tabela de scor. Lefter este evidențiat la două acțiuni ale turdenilor iar Muscă vede și el un cartonaș galben, după ce a protestat la semnalizarea greșită a asistentei din Craiova. Bloj a încercat insistent să treacă în min. 62de defensiva celor de la Ariesul Turda dar fără șanse pentru ca în min. 68 centrarea lui pentru Bortaș să nu fie preluată de către nou intratul în lotul hunedorean.

Oaspeții au jucat mai bine după ce Savu la schimbat pe Hetea și el va fi coautor la singurul gol, înscris de oaspeți în min. 72. Savu a fentat mai mulți jucători din defensiva echipei gazdă l-a văzut bine pe Salcău iar acesta nu a rata posibilitatea de a înscrie pe lângă Lefter, din interiorul careului de 16 m.

Hunedorenii au căzut psihic după gol, cădere accentuată și de deciziile arbitrului care, practic, nu a mai văzut decăt greșelile jucătorilor echipei gazdă. Mai mult, la un fault asupra lui Herci (dealtfel înlocuit de antrenorul Raul Spătaru), căzut la pământ, plin de sânge, centralul nu a acordat nici măcar cartonașul galben, ca să nu vorbim de cel roșu, ce trebuia arătat lui Cordoș.

Finalul partidei a marcat încercările disperate ale lui Vasinc sau Zamfir dar fără rezultat pentru hunedoreni, care au pierdut trei puncte importante în lupta pentru evitarea retrogradării. Să nu uităm că sâmbătă la Hunedoara vine liderul seriei, Unirea Dej…

CS Hunedoara: Lefter- Kovacs, Muscă (min. Vasinc), Neacșu, Trășcan, Robert Cristian, Pau, Zamfir, Herci (min.82 Kelemn), Bloj, Rusu(min.57 Bortaș) antrenor: Raul Spătaru.

 

După joc, președintele CS Hunedoara, prof. Sorin Cimpoca a declarat: „Suntem foarte supărați,veneam după două rezultate pozitive, iar meciul de astăzi era unul important pentru evitarea retrogradării. Păcat că am pierdut acest meci, nu am mai avut acea mobilizare și dăruire în teren a băieților. Arbitrajul, se poate vedea și pe înregistrările video, a stricat și el jocul și a dus la acest eșec al echipei noastre.Păcat că la aceste meciuri sunt delegați arbitrii fără experiență care nu știu să gestioneze situațiile din teren. Ați văzut accidentarea lui Herci dar arbitrul nu a luat nici o măsură la faza respectivă.Păcat că astfel de arbitraje strică evoluțiile din teren. Sper să ne mobilizăm și să trecem peste acest rezultat, deoarece avem în următoarea etapă un joc și mai greu, cu liderul Unirea Dej”.

„Sunt bucuros după această victorie obținută greu, aici, la Hunedoara. Este o victorie muncită,deși gazdele au intrat mai mobilizate după pauză.E greu să ne mai batem pentru locul trei în serie, deoarece Avântul Reghin a câștigat astăzi dar noi merge înainte cu obiectivul pe care ni l-am propus.E greu să comentez arbitrajul, contestat de jucătorii din teren, poate sunt decizii care trebuie comentate dar slas să o facă cei mai bine cunoscători ai fenomenului”. a spus antrenorul principal Artur Podar, de la ACS Sticla Arieșul Turda.

 

Rezultatele din etapa 14 seria a IX-a

Unirea Dej – Unirea Ungheni         2 – 1

Unirea Alba – CS Ocna Mureş       2 – 1

Sănătatea Cluj – Avântul Reghin   1 – 2

CSO Cugir – Industria Galda         2 – 0

CS Hunedoara – Sticla Turda          0 – 1

 

Clasament seria a IX-a

 1. Unirea Dej               14     11    1    2       32 – 15     34 puncte
 2. CSO Cugir               14    10    2     2      33 – 14      32 puncte
 3. Avântul Reghin        14      7    2     5      26 – 17      23 puncte
 4. UnireaUngheni        14      7    2     5      23 – 23       23 puncte
 5. ACS SticaTurda       14     6     3    5       23 – 18      21 puncte
 6. Unirea Alba Iulia      14     6     2     6       23 – 26     20 puncte
 7. CS Hunedoara         14     4    4     6       14 – 16      16 puncte
 8. Sănătatea Cluj N.    14     4     4     6       23 – 30     16 puncte
 9. CSO Ocna Mureș    14     3    1   10        15 – 31     10 puncte
 10. Industria Galda      14     1    1   12        11 – 33       4 puncte

One thought on “FOTBAL. Liga a III-a: Deva pierde, Jiul nu se predă

 • 4 aprilie 2021 la 17:59
  Permalink

  Întotdeauna la Deva se găsește un motiv cad i-a bătaie,dar chiar nu vede nimeni ca Deva a câștigat toate punctele doar cu echipele foarte slabe din campionat și 3 puncte la masa verde cu echipa întreaga și cu staff-ul tehnic pe banca ,poate acum Președintele Clubului Marian Munteanu ii va spune Primarului ce buget are Cisnădie echipa de pe locul 2 pentru ca s-a interesat după meciul de vineri și a rămas uimit cum o echipa cu 40 % bugetul Devei este pe locul 2.
  Rusine CSM Deva !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare