Fotbal, Liga a III-a: CNS Cetate Deva, la prima victorie categorică

6 mai 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

La finalul săptămânii trecute s-au desfăşurat meciurile contând pentru etapa a XXVI-a din seria a IV-a a Ligii a III-a de fotbal. Liderul clasamentului din serie, ACS Şirineasa, a stat, în timp ce CNS Cetate Deva a jucat.
Devenii au întâlnit pe teren propriu, ultima clasată, Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, care a acumulat o serie de penalizări din partea FR Fotbal (-14 puncte) şi s-a prezentat ca o formaţie fără un stil propriu de joc, dar cu mulţi jucători de culoare sau de altă naţionalitate. În aceste condiţii, CNS Cetate Deva a tratat jocul cu multă seriozitate şi în mod firesc, a obţinut o victorie categorică, la 10 goluri diferenţă, chiar dacă la pauză nu părea să se întrezărească acest lucru.
Echipa de lângă Cetate a debutat cu o serie de acţiuni la poarta oaspeţilor, acţiuni create de Lupu, Kelemen, Bedea şi Robert Cristian, iar prima mare ocazie am înregistrat-o în minutul 14, când Tătaru a reluat cu capul la cornerul executat de Voineag, iar mingea a trecut puţin pe lângă poarta lui Costoaie. Primul gol l-am înregistrat în minutul 17, când Lupu a pătruns în careul pe partea stângă, a reuşit să trimită pe lângă portar la colţul lung. Portarul timişorean Costoaie a mai scos o dată balonul din plasă în min. 27 la golul lui Bedea, bine servit de Lupu şi apoi la un nou gol al gazdelor din min. 34, autor Moţ, care a reluat din apropiere mingea respinsă de portar la şutul lui Bedea, ducând scorul la 3-0, rezultat cu care s-a încheiat prima repriză.
După pauză, gazdele par hotărâte să facă spectacol şi în chiar primul minut de la reluare o lovitură liberă executată de Cristian l-a găsit pe Doboş în apropierea careului mic, iar acesta a reluat cu capul în plasă pentru 4-0. Două minute mai târziu însă, pe fondul unei explicabile lipse de concentrare, Tătaru trimite complet greşit o minge spre Apostol, iar Miculete interceptează şi înscrie în poarta goală punctul de onoare al oaspeţilor. David, intrat la pauză, şi-a arătat din nou stofa de golgheter. În min. 51 a marcat pentru 5-1, după o preluare superbă la pasa pe contraatac a lui Bedea şi tot el a mai şutat în două rânduri în portar, după care acelaşi David a finalizat în minutul 61 centrarea lui Cornea cu un şut plasat.
Va fi 7-1, autor fiind din nou David, care a reuşit hat-trick-ul după o pătrundere pe dreapta şi un rist exterior de fineţe la colţul lung cu 20 de minute înainte de final. Edi Cornea, fiul antrenorului devean Sorin Cornea, a punctat de două ori într-un interval de un minut. Mai întâi a punctat din apropierea porţii, în minutul 75, dintr-o pasă a lui Cristian şi o recentrare a lui David, şi apoi, un minut mai târziu, a înscris cu un voleu superb la o pasă a lui Moţ. Arbitrul de centru i-a anulat un gol lui Cornea pentru ofsaid, la o combinaţie lucrată de Moţ, Bărculeţ şi David.
Cel care a stabilit scorul final a fost căpitanul de la Cetate Deva, Robert Cristian, printr-o „dublă”. Acesta a înscris mai întâi în minutul 81, după o pasă venită pe traseul Bărculeţ – David, iar apoi a stabilit scorul final, de 11-1, în min. 89, când a scăpat singur pe contraatac şi a pus punct unui meci fără istoric.
După această victorie, CNS Cetate Deva a rămas tot pe poziţia a noua, cu 31 de puncte, la doar două „lungimi” de locul al şaselea, noul obiectiv trasat de antrenorul Sorin Cornea.

CSN Cetate Deva: Apostol – Kelemen, Tătaru, Coteţ, Cornea – R. Cristian, Moţ – Voineag (46 David), Bedea (68 Bărculeţ), Doboş (62 Boldea) – Lupu (75 V. Bogdan). Antrenor Sorin Cornea.

Rezultatele etapei a XXVI-a:

ACSO Filiaşi – CSU 2 Craiova 3-3 (1-1)
Şoimii Lipova – ACS Ghiroda 4-1 (3-0)
Millenium Giarmata – CSM Şcolar Reşiţa 1-2 (1-0)
CNS Cetate Deva – Nuova M.M. Becicherecu Mic 11-1 (3-0)
Naţional Sebiş – CSM Lugoj 2-1 (1-1)
AFC Hermannstadt 2 – Gloria Lunca Teuz Cermei 2-2 (1-1)
Inter. Băleşti – Centrul Naţ. de Pregătire Timişoara 1-3 (1-0)
ACS Şirineasa – a stat

Etapa următoare:

AFC Hermannstadt II – ACSO Filiaşi
Gloria Lunca Teuz Cermei – CS Naţional Sebiş
CSM Lugoj – CS Internaţional Băleşti
CN Pregătire Timişoara – CNS Cetate Deva
NMM Becicherecu Mic – ACS Şirineasa
CSM Şcolar Reşiţa – CS Şoimii Lipova
ACS Ghiroda – CSU Craiova II
CS Millenium Giarmata – stă

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Şi primarul din Mărtineşti vrea Internet gratuit în comună

Se pare că a fost greu doar startul în ce priveşte înscrierea în portalul #WiFi4EU prin care comunităţile pot beneficia...

Ambulatoriul integrat al Sanatoriului din Brad, în relaţie contractuală cu Casa de Sănătate

Înfiinţat anul trecut, în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Brad, Ambulatoriul de specialitate integrat beneficiază de contractare cu Casa de Sănătate...

Peste 11 trupe la Concursul de majorete de la Simeria

Centrul Cultural şi de Creaţie al oraşului Simeria a organizat sâmbătă, 5 mai, cea de-a treia ediţie a „Concursului de...

Închide