Sport

FOTBAL Liga a III-a. Aniversare dulce amară pentru antrenorul Ștefan Nanu

Circa 600 de spectatori au asistat la jocul pe care echipa din Deva l-a dis­putat p­e teren propriu, în Campionatul Ligii a III-a. Devenii au jucat în compania formației reunite, CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

Încercări slabe
A fost un meci cu două reprize diferite pentru deveni, care au avut o evoluție ștearsă în prima parte a acestei întâlniri. Oaspeții nu au strălucit, dar au încurcat gazdele, care nu au reușit să găsească variantele de a ieși din ace astă situație. Ba, mai mult, oaspeții au înscris în mi­nutul 27, ca urmare a unui balon deviat în poarta lui Frumuzache dintr-un șut ex­pe­diat de la 20 m de Mircea Stupu. Devenii au avut apoi câteva firave încercări de a prelua controlul jocului. În minutul 37 Modan, foarte activ în această partidă, a trimis balonul în poarta laterală, spre disperarea celor din tribune, însă, cum ocaziile se răzbună, cei care au înscris au fost tot oaspeții, în minutul 44, prin Vasluian, cu un șut norocos, iar Ghiroda a intrat la cabine cu 2-0.

Bun și egalul
Nu știm cum a fost atmosfera în ves­tiarul celor de la CSM Deva pe perioada pauzei, dar la revenirea în teren alta a fost fața jocului prestat de către gazde. Ștefan Nanu, antrenorul devenilor, a făcut mutări în echipa de start la pauză, iar acest lucru s-a observat și pe teren. În minutul 52, la o acțiune a devenilor, ar­bitrul de centru acordă penalty, după ce Baidoo a fost faultat în careul advers, iar lovitura de pedeapsă a fost transformată de Bedea. Același arbitru însă refuză să acorde un alt penalty, la faza din minutul 68, când Bărăitaru a fost practic dezbră­cat de tricou, chiar sub ochii centralului din Craiova. CSM Deva a ratat două bune ocazii de a înscrie în poarta adversă, dar Toma și Creciunesc au trecut pe lângă gol, balonul refuzând, practic, să intre în plasă. Egalarea s-a realizat pe finalul partidei, în minutul 90, când Modan a înscris, cu capul, din careul mare, după o centrare venită de la Doboș. Ștefan Nanu, care a împlinit 55 de ani chiar în ziua meciului, a avut o aniversare dulce -amară, din cauza jocului prestat de elevii săi și a rezultatului obținut de echipa sa. “Este o aniversare dulce – amară. Am ratat foarte mult, în condițiile în care cei de la Ghiroda nu ne-au pus probleme în repriza a doua, când am făcut câteva schimbări inspirate. Și golurile marcate de oaspeți au fost norocoase, dar e bun și un rezultat de egalitate, atât noi, cât și Ghiroda, care, așa cum spuneam și îna­inte de începerea campionatului, este o echipă solidă. Îi felicit și pe adversari, dar și pe băieții mei pentru jocul prestat”, a declarat Ștefan Nanu.
CSM Deva a evoluat în formula: Frumuzache – Mocanu (31 Toma), Rus, Bărăitaru, Doboș – Buzan, Bedea (83 Țoiu), Stoi (46 Creciunesc) , Stoica (46 Gavrilă) – Popescu (46 Baidoo), Modan. Etapa viitoare CSM Deva va juca în deplasare, la CSU Universitatea Craiova II.

Pe primul loc în serie
Într-o altă partidă disputată în seria a VII-a, la Petroșani, echipa din Valea Jiului a dispus de FCU 1948 Craiova II cu scorul de 8 – 1 , golurile gazdelor fiind marcate de Ferhaoui (min.32), Paliu (min.37), Velici (minutele 42,56,63,79), Gaspar (min.70) și Iftimie (min.85), iar pentru oaspeți a marcat Sârbu (min.60). Cu această victorie, echipa din Petroșani, pregătită de Flavius Boroncoi, ocupă primul loc în serie, cu un total de 9 puncte acumulate din cele trei partide disputate și câști­gate, fiind urmată în clasament de CSM Deva, cu 7 puncte și de Univ. Craiova II, cu 6 puncte.

Iată rezultatele din etapa 3 din seria 7:

  • ACSO Filiaşi – Univ.Craiova II 2-0
  • Gilortul Tg. Cărbuneşti – ACS Viitorul Şimian 2-2
  • CSM Deva – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 2-2
  • CSM Jiul Petroşani – FCU 1948 Craiova II 8-1
  • AFC Voinţa Lupac – CSO Turceni 5-0