FOTBAL. Juniorii de la Deva pregătesc returul competițiilor

Grupele de tineri fotbaliști din cadrul Centrului de Copii și Juniori de la CSM Deva au un program foarte plin în această perioadă. Seria de meciuri amicale a început cu o „triplă” în compania juniorilor născuți în 2008, 2009 și 2010, sau grupele U15, U14 și, respectiv, U13, de la echipa de primă Ligă CSU Craiova.

Replică bună
Devenii, chiar dacă au pierdut cele trei jocuri, au dat o replică bună valoroșilor lor adversari, pierzând la limită două meciuri (1-2 la U15, gol Denis Lăcătuș, și 2-3 la U13, ambele reușite fiind semnate de Enrik Casian), diferența de eșaloane simțindu-se doar la U14 (scor 1-9, mar­cator fiind Luca Balint), cu me­n­țiu­nea, însă, că mulți dintre jucătorii de la CSM au evoluat la categorii superioare de vârstă. Vestea bună vine de la grupa de U19 lideră în campionatul județean la această categorie de vârstă și calificată în finala fazei județene din Cupa României. Juniorii deveni au întrecut, cu 4-2, pe GT Sport Alba Iulia, formație care evoluează în Liga 4 de seniori Alba, golurile celor de la CSM fiind înscrise de Ovidiu Ștefan (2), Vlad Voiculescu și Antonio Nicoară.

Egalitate
Sâmbătă, 28 ianuarie, s-au disputat alte două meciuri amicale pentru ju­niorii de la CSM Deva, unul în deplasare și unul pe teren propriu. În deplasare, pe terenul celor de la LPS Banatul Timișoara, juniorii U15 de la CSM Deva (formație pregătită de Constantin Vișan) au terminat la egalitate 1-1 (golul devean fiind marcat de Denis Lăcătus). Cele două formații sunt colege de serie și în Liga Elitelor, acolo unde devenii sunt pe poziția secundă, la egalitatea de puncte cu liderul, dar golaveraj inferior, iar bănățenii sunt pe locul al cincilea. Pe teren propriu a evoluat grupa juniorilor U13/U14 de la CSM Deva (antrenor prof. Marius Sîrbu ), care a întâlnit formația U13/U14 de la Lu­ceafărul Timișoara. Partida s-a disputat pe terenul sintetic de la stadionul „Cetate” și a fost câștigată după un meci foarte disputat între două echipe cu calitate individuală bună, un joc peste nivelul și ritmul de joc disputat la această vârstă, de câtre formația oas­pete, cu 2-1, golul devean fiind marcat de Andrei Coricovac.