Sport

FOTBAL JUNIORI. Un junior care vrea să joace în Italia. DE la CSM Deva la Genoa

În urmă cu câteva luni, rela­tam des­pre un tânăr junior cres­­cut la Școala de fotbal Primavera Deva, Ianis Dobrescu, că in­ten­ționează să bată la porțile clu­burilor de fotbal din Italia. Jucătorul devean, com­po­nent al lotului Naționalei de fotbal U15, a fost pro­pus pentru o pe­rioadă de probă la clu­bul ita­lian de fotbal Genoa CFC.
Recent revenit acasă, l-am abordat pe ju­niorul devean, pentru a aflat amănunte despre pe­rioada petrecută în Italia:
Ianis Dobrescu: A fost o experiență foarte frumoasă și vreau să le mul­țu­mesc pă­rinților și impresarului meu, Florin Manea, cei care au avut încre­de­re că pot evolua la un nivel mult mai ridicat decât aici, la Deva. Aștept să vedem ce va fi în viitor. A fost bine, am reușit să mă des­curc, am fost ac­cep­­tat la clubul italian Genoa și acum vom lua în con­si­derare ce se va întâmpla.

Reporter: Adică, la ce să ne aștep­tăm? Rămâi acasă, la Deva, sau te transferi în Italia? Poate vine un alt impre­sar și o să te solicite să te muți la o echipă mare din campionatul nostru. Ce zici ?
Ianis Dobrescu: Până la 16 ani eu nu pot semna un contract de jucător pro­fe­sionist, dar vrea să fac acest lucru când voi împlini acești ani. Până atunci, hotârăsc părinții mei pentru mine. Nu am nici o problemă cu asta, pot să joc la orice club din România, dar eu vreau să joc în Italia.

Reporter: Ce ai văzut frumos la Academia de la Genoa?
Ianis Dobrescu: În primul rând, am fost impresionat de cum m-au primit colegii din echipă. A fost o primire foarte frumoasă. La fel și antrenorii, iar acest lucru contează foarte mult pen­tru moralul meu.

Reporter: E o diferență între ce joacă ei, acolo în Italia, și ce jucați voi, aici, acasă?
Ianis Dobrescu: Da, e diferență. Tac­tica, pregătirea tactică, este foarte multă, se face multă forță, se bazează foarte mult pe mobilitate.

Reporter: Am auzit că te-au accep­tat la Genoa deoarece ești polivalent, tragi la poartă și cu stângul și cu drep­tul. E adevărat? Pe ce post ai vrea să joci în echipă?.
Ianis Dobrescu: Da, e adevărat. Pentru ei este un lucru foarte impor­tant să poți să evo­luezi pe mai multe posturi. Eu sunt po­li­valent, pot juca pe mai multe posturi, stânga, dreapta, mij­lo­caș, În pri­mul rând a-și vrea să joc, dacă se poate, atacant central pentru că acolo mă simt cel mai bine, apoi extremă stângă sau milocaș stâng.

Reporter: Portar?
Ianis Dobrescu: Nu, por­tar, nu pot juca.

Reporter: Ai asistat la antre­na­mente, ai jucat alături de juniorii de la club. E greu la antrenamente?
Ianis Dobrescu: Vă dați seama că e greu, dar dacă îți pui în minte că trebuie să poți, atunci poți face ceea ce se cere la antrenamente.

Reporter: Vorbeam de impresarul tău, Florin Manea. De ce totuși în Italia și nu ai dorit în altă țară, Germania, Franța, Marea Britanie?
Ianis Dobrescu: Pentru că este unul dintre cele mai tari campionate din Europa și eu cred că acolo pot să mă dezvolt mult mai bine.

Reporter: La Genoa, în echipa mare, joacă câțiva români. Te-ai întâlnit cu ei?.
Ianis Dobrescu: Da, m-am întâlnit cu Radu Drăgușin, cu Denis Drăguș și cu George Pușcaș. M-au încurajat, mi-au spus să fiu calm și să joc bine, fără emoții, să demonstrez ce pot în teren și să muncesc mult.

Reporter: Cu naționala României, cum rămâne?
Ianis Dobrescu: De câte ori o să fiu convocat la Națională, o să merg și o să dau tot ce am mai bun, ca să joc pentru România și sper să fiu apreciat de antrenori în ceea ce fac.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura