Sport

FOTBAL INTERNAŢIONAL. Au scăpat nevinovați!

Fostul preşedinte al FIFA, Sepp Blatter (foto), a declarat, după ce a fost achitat de justiţia elveţiană, îm­pre­ună cu Michel Platini, într-un dosar de fraudă: „Acum sunt un om fericit. Nu sunt nevinovat în viaţa mea, dar sunt nevinovat în acest caz”, a spus Sepp Blatter.
Tribunalul Penal Federal din Bellinzona nu a dat curs cererii pro­cu­rorilor, care au solicitat, la jumătatea lunii iunie, pedepse de un an şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru Platini şi Blatter. Platini (67 de ani) a îndeplinit rolul de consilier al lui Sepp Blatter (86 de ani) între 1998 şi 2002, în primul mandat al elveţianului la conducerea FIFA, cu o remuneraţie anuală de 300.000 de franci elve­ţieni.
În 2011, când devenise deja pre­şedintele UEFA, francezul a reclamat o datorie de 2 milioane de franci elveţieni din partea Federaţiei inter­na­ţionale de fotbal pentru activitatea sa de consilier, sumă care i-a fost achitată de forul internaţional, în mod „ilegal” şi „pe cheltuiala FIFA”, în opi­nia procurorilor elveţieni.