Sport

FOTBAL. Gloria, șanse mari să joace finala Cupei României

Campioana județului Hunedoara, echipa de fotbal CS Gloria Geoagiu a debutat în noua fază a competiției naționale, Cupa României, cu o vic­torie categorică, 3-0 (1-0) în fața for­mației Vulturii Fărcășești, vice­cam­pioana Ligii 4 din județul Gorj.

Au dominat repriza secundă
Disputat pe o căldură de peste 30 de grade Celsius, meciul a avut un început echilibrat. Prima ocazie mai clară a apărut în minutul 23, lovitură de cap peste poartă a lui Marcu la un corner de pe partea stângă. Gazdele și-au în­cer­cat șansa cu șuturi care, fie au fost pa­rate de portar (min. 27 și 30), fie au fost respinse de apărarea adversă (min. 35). Golul a căzut cum nu se putea mai bine pentru Geoagiu, chiar înainte de pauză, Hăprian fiind cel care a înscris imparabil din marginea careului mare. Oaspeții au revenit mai deciși de la cabine și au do­minat începutul părții secunde. Puteau egala în minutul 52, la o fază când balonul a șters bara porții lui Deak, însă cei care au punctat au fost tot fotbaliștii Gloriei. A fost o greșeală a portarului Popescu, care a ratat mingea, a faultat în careu – a primit și cartonașul galben – iar Marcu a transformat lovitura de la punc­tul cu var. Antrenorul Gabriel Cotoară s-a dovedit extrem de inspirat cu schimbările de final, pentru că Vajda a marcat la nici două minute după ce a fost introdus pe teren, la capătul unei faze prelungite de atac. Cu această vic­to­rie, campioana județeană a Hunedoarei merge mâine la Mașloc, pentru partida retur cu Voința (învinsă de Vulturii în prima etapă cu 2 – 1), având șanse mari de a disputa finala grupei. O eventuală victorie, un egal chiar sau o înfrângere la un singur gol, vor aduce Gloria în postura de a întâlni sâmbăta viitoare (22 iulie), tot la Geoagiu, pe Viitorul Arad. Arădenii sunt lideri în grupa cealaltă, câștigând ambele jocuri, 6 – 1 acasă cu Magica Balta Caransebeș și 2 – 0 în deplasare cu Recolta Dănceu. În jocul cu Vulturii Fărcășești au marcat pentru echipa din Geoagiu Hăprian (min. 44), Marcu (min.59 penalty) și Vajda (min.77).
Gloria Orașului Geoagiu a jucat în formula Deak – Puțan, Scrob, Szilard, Ciucurescu – Marinca, Cîrdei (cpt), Hăprian – Cl. Marcu, R. Crăciunescu, Costea. Au mai jucat Bacrău, Vajda, Tătulea, Sav, Noja, antrenor Gabriel Cotoară):
Vulturii Fărcășești: D. Popescu – Tudoran, Oiță (cpt), Constantin, Negrea – Miroiu – Peia, Roman, Preoteasa, Șelaru – Berescu (antrenor Daniel Bălașa).

Iată și rezultatele din Cupa României, Regiunea 4, Grupa 1
12 iulie: Vulturii Fărcășești – Voința Mașloc 2 – 1
15 iulie: Gloria Geoagiu – Vulturii Fărcășești 3 – 0

În programul următor:
19 iulie: Voința Mașloc – Gloria Geoagiu
22 iulie, finala: ? – Viitorul Arad.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura