Fotbal. Echipele din Liga Naţiunilor pot pierde din cauza coronavirusului

1 septembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a confirmat că echipele pot pierde la ”masa verde” meciurile din Liga Naţiunilor dacă nu vor putea evolua din cauza unor jucători tes­taţi pozitiv la COVID-19 sau că un rezul­tat va fi decis prin tragere la sorţi, relatează Reuters. Forul continental a precizat că meciurile ar putea fi conduse de arbitri care nu vor fi neutri în cazul în care oficialii desemnaţi iniţial ar fi testaţi pozitiv.
Două etape din grupele Ligii Naţiunilor vor avea loc în intervalul 3-8 septembrie, aces­tea fiind primele meciuri oficiale la nivel de echipe reprezentative din Europa de la izbuc­nirea pandemiei de coronavirus, iar UEFA a recunoscut că pregătirile progresează în ciuda ”multor dificultăţi”.

Toate meciurile vor avea loc pe stadioanele stabilite iniţial, cu excepţia partidei dintre Re­publica Moldova şi Kosovo, care a fost mu­tată la Parma (Italia), din cauza faptului că Moldova nu recunoaşte Kosovo ca stat in­de­pendent.
UEFA a precizat că eventualele teste COVID-19 efectuate înaintea meciu­rilor pot face ca un grup de jucători, de ofi­ciali sau echipe întregi să intre în carantină. În cazul intrării în carantină a jucătorilor, UEFA a sub­liniat că meciul se poate juca atâta timp cât echipa în cauză are 13 jucători disponibili, între care cel puţin un portar.
Dacă o echipă nu are 13 jucători, UEFA a menţionat că va încerca să reprogrameze meciul. Dacă acest lucru nu va fi posibil, co­misia de disciplină a forului european va de­cide rezultatul, iar echipa care este con­si­derată responsabilă pentru nedisputarea jo­cului va pierde meciul la ”masa verde”. Dacă nici una dintre formaţii sau ambele sunt con­siderate responsabile, rezultatul va fi decis prin tragere la sorţi, a anunţat UEFA.
Totodată, Uniunea Europeană de Fotbal a precizat că dacă un oficial va fi testat pozitiv, ar putea să numească ”în mod excepţional un înlocuitor care să fie de aceeaşi naţio­na­litate cu una dintre echipe şi care să fie sau nu pe lista FIFA”.
Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte la 4 septembrie (ora 21:45), la Bucureşti, selecţionata Irlandei de Nord, şi la 7 septembrie (ora 21:45), la Klagenfurt, re­pre­zentativa Austriei, în primele două partide din noua ediţie a Ligii Naţiunilor.
(N. Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Atletism. Campionatul Naţional rezervat seniorilor şi tineretului U23

Nicolae Gavrea Întrecerile din acest an ale Cam­pio­na­tului Naţional de atletism rezervat senio­rilor şi tineretului U23 sunt programate la Cluj...

Interviu cu Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon sportiv. „Mergem la Tokyo cu speranţe la o medalie”

Prezentă la Deva pentru a onora invitaţia pilotului Mihai Leu, cel care a fost pro­motor al primei etape din cadrul...

Instituirea unor noi măsuri de sprijin destinate salariaţilor şi angajatorilor (3)

În completare la materialele prezentate în ediţiile din data de 05 şi 12.08.2020, pre­cizăm că, în Monitorul Oficial Nr.794 din...

Închide