Sport

FOTBAL CUPA ROMÂNIEI. Jiul s-a „jucat” cu devenii la Petroșani

Turul 3 al Cupei României, ediția 2022-2023, a programat în această fază a competiției 24 de meciuri, cu dispute într-o singură manșă, eli­minatorie.

Supărat, supărat
Pe Stadionul „Petre Libardi” din Petroșani s-au întâlnit în această fază a Cupei României, două din formațiile din județul nostru, CSM Petroşani și CSM Deva, ambele câștigătoare în faza an­te­rioară. Meci greu, cu multe faze elec­trizante la ambele porți, cu un număr record de mingi trimise în bară de către deveni și cu un rezultat de ega­litate după cele 90 de minute de joc. Golurile au venit în minutele de pre­lungire a acestei partide. Imediat după reluarea partidei, în minutul 91, mijlo­cașii echipei gazdă au trimis mingea în fața careului, George Dănăilă a trecut de doi adver­sari, a pătruns în careu și a finalizat la colțul lung al porții apărate de Bădescu. Echipa din Petroșani își va mări avan­tajul de pe tabelă în minutul 98. Presiu­nea jocului și a rezultatului a pus am­pren­ta pe finalul de joc, cen­tra­lul l-a trimis la vestiare pe antrenorul Ștefan Nanu pentru proteste repetate, iar Narcis Plută a fost eliminat direct după ce și-a lovit un adversar din spate. CSM Deva a rămas în inferioritate nu­merică pe teren ceea ce a făcut ca în finalul jocului să mai primească încă un gol, în minutul 120 de Aerts. CSM Jiul Petroșani s-a calificat în turul următor al competiției naționale și are șansa de a primi pe teren propriu o echipă de rang superior.
Vizibil supărat după acest rezultat, Ștefan Nanu, antrenorul principal al echi­pei devene a declarat: „În primul rând, vreau să îmi felicit echipa pentru jocul prestat. Au fost două goluri pe care le-am primit întâmplător. Am avut șase bări, dar am avut ghinion, să nu reu­șim să înscriem. A fost ghinion as­tăzi. Repet, felicit echipa pentru jo­cul pres­tat, pentru efort. Mergem îna­inte, obiectivul meu este să fim acolo sus, în cla­samentul seriei, între primele for­ma­ții. Suntem în grafic, am venit după un joc dificil din etapa trecută, de la Severin”.