Sport

FOTBAL Cupa României. „Corbii albaștri” vor cu orice preț calificarea

Hunedorenii vor evolua astăzi în ultimul act din prima fază a Cupei României, la Oradea, unde vor întâlni formația din Pecica. Echipa de lângă furnale este avantajată și de faptul că divizionara terță din județul Arad a fost nevoită să joace acest ultim meci de Cupă pe nocturnă și a ales arena neutră ”Iuliu Bodola”, din Oradea.

Cu șansa a doua
Este adevărat că susținerea fanilor nu poate fi la fel de mare precum pe arena ”Progresul” și nici terenul greu nu e un avantaj pentru echipa ceva mai slab pregătită din punct de vedere fizic. Până la urmă, Corvinul a sur­prins prin par­cursul ex­ce­lent în liga secundă, ocu­pând la finalul anului lo­cul secund din pos­tura nou promo­vatei.
”Este clar pentru toată lumea că Pecica pornește cu șansa a doua în a­cest duel. Corvinul a demonstrat de ceea ce este în stare într-un eșa­lon su­pe­rior nouă, fizic și tehnic stau mai bine decât noi. Vom încerca să echi­li­brăm puțin lucrurile din punct de vedere tactic și prin factorul motivațional. Am dis­cu­tat între noi și ar fi important pentru club și oraș să nu terminăm cu zero puncte în grupă. Sigur că ne-am fi dorit să jucăm la Pecica, dar nu s-a putut și ne con­formăm. Pentru unii colegi de-ai mei e și primul meci oficial în nocturnă, ar trebui să-i motiveze și asta, alta este în­gri­­­jo­ra­rea noastră. În­frân­gerea total neaș­tep­tată și nemeritată cu Buziașul, în campio­nat, ne-a zdruncinat puțin, ar fi fost un an 2023 a­proape perfect, din punc­tul meu de vedere. Acum va tre­bui să tra­gem tare la pri­mă­vară pentru a nu ne pierde locul de play-off, iar pro­gramul nu va fi deloc ușor. Dar, asta nu în­seam­nă că nu trebuie să dăm tot ceea ce mai avem din punct de vedere fotbalistic și mental la acest ultim meci al anului și să obținem un rezultat bun, de palmares, de imagine. Meciul nostru va fi urmărit pe un post național, e șansa jucătorilor mai tineri să fie văzuți și remarcați, căci, până la urmă, ăsta e rolul fotbalului la Liga a 3-a”, a spus Bogdan Bozian, an­tre­norul de la Pecica.

Concentrare
Antrenorul Florin Maxim, tehnicianul care pregătește echipa hunedoreană a declarat: ”Este un meci cu încărcătură, cu miză, împotriva unei echipe de liga a treia. Dar și noi suntem o echipă bună de liga a doua, am dovedit asta pe par­cur­sul campionatului. Va fi un meci dificil și din cauza suprafeței de joc, am văzut că a jucat sâmbătă UTA la Oradea, va juca și astăzi, suprafața de joc nu e cea mai bună, dar trebuie să ne adaptăm. Eu cred că jucătorii tehnici, buni, maturi, se adaptează și în astfel de condiții. Normal că trebuie să-i capacităm pe jucători, să-i ținem concentrați în fiecare moment, în fiecare zi, la fiecare antrenament ai niște teme. Chestia cu vacanța iese din calcul cel puțin până după acest joc. Băieții știu ce îi așteaptă, se află în fața unui meci important atât pentru ei ca și carieră, pentru mine, pentru oraș, pentru toată lumea. Este o performanță pentru orice echipă, nu doar pentru Corvinul, să ajungă în fazele superioare ale Cupei României. Vrem să ajungem acolo și apoi ne vom gândi la pașii următori”.

Nu câștigă totdeauna cine merită
Tehnicianul hunedorean a mai punc­tat: ”Am făcut apel la jucători să nu uite. Să nu cumva să ne lăsăm pradă ideii că vom avea un meci simplu, va fi simplu dacă facem ce trebuie să facem, cum am făcut-o până acum. Am urmărit ulti­ma partidă din campionat a celor de la Pecica cu Buziașul, a fost un meci do­mi­nat de gazde. Au avut în primul sfert de oră două ocazii singur cu portarul, a fost echipa mai compactă, dar la fotbalul de aia e și frumos, nu câștigă întotdeauna cine merită sau cine își propune să joace un fotbal mai ofensiv. A fost un meci bun, l-am urmărit, sunt o echipă com­pactă și bună a seriei, nu va fi ușor”.
Cel mai probabil echipa hunedoreană va evolua în formula: Blaga – I. Pop, Lică, Ant. Manolache, Velisar – Hrezdac, Bradu – Lupu, Al. Neacșa, Mitran – M. Coman.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura